Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2022 17:49
Čas čtení 1:04
Barbora Volfová

Jak porotcům zachutná hmyz a komu připadne první zlatá karta? Nová řada MasterChef začíná už zítra

Jak porotcům zachutná hmyz a komu připadne první zlatá karta? Nová řada MasterChef začíná už zítra
Zdroj: NOVA/propagační materiál
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Kulinářská show patří mezi nejoblíbenější televizní pořady v Česku.

I letos budeš moci fandit oblíbeným amatérským kuchtíkům v televizní kulinářské show MasterChef Česko, ve které se hraje o prestižní titul i lákavou finanční odměnu. Stejně jako v předchozích letech se můžeš těšit na šestnáctku talentovaných soutěžících, tři skvělé porotce a mnoho zábavných výzev, zajímavých lidských příběhů i inspirativních receptů.

porota MasterChef
Zdroj: Tisková zpráva TV NOVA

Nová řada, která startuje již v úterý, začne podle tiskové zprávy televize NOVA pěkně zostra. Před porotu tvořenou Radkem Kašpárkem, Janem Punčochářem a Přemkem Forejtem se postaví první z desítek nadšených amatérských kuchařů, aby si zajistili postup do TOP 30. Nebojí se přitom ani originálních variací a neobvyklých chutí, takže porota se bude muset popasovat třeba s ochutnávkou cvrčků.

MasterChef/ TV NOVA
Zdroj: TV NOVA/MasterChef

Porota letos poprvé dala soutěžícím zadání už do castingového kola a požádala je, aby se otiskli na talíř. Tuto výzvu mohl každý pojmout po svém. Například studentka Lucie se rozhodla připravit hmyzí variantu oblíbeného mexického pokrmu.

„Hlavní surovinou hmyzího tacos bude samozřejmě hmyz. Budou tam červi a budou tam cvrčci. Hmyz má dobré nutriční složení, má spoustu zdravých tuků a spoustu bílkovin. Navíc si myslím, že hmyz je fajn, protože zanechává nulovou ekologickou stopu,“ vyjádřila se Lucie ke své volbě.

Anketa:
Na první díl MasterChef Česko se těšíš jako na...?
Přemkovy hrany z Mekáče.
Mikýřovy patatas z Bageterie.
Přemkovy hrany z Mekáče.
60 %
Mikýřovy patatas z Bageterie.
40 %

Každý z porotců má šanci udělit v letošní řadě zlatou kartu tomu soutěžícímu, jehož výkon ho uchvátí, a poslat ho tak rovnou do finálové šestnáctky. První šťastlivec toto ocenění svých kulinářských schopností získá už v první epizodě. 

MasterChef/ TV NOVA
Zdroj: TV NOVA/MasterChef

V loňském roce získala titul MasterChef Veronika Danišová, kterou můžeš znát pod přezdívkou Besky. Besky zvítězila v čistě ženském finále a vyhrála milion korun. Porotu ve finále zaujala tříchodovým menu, při jehož vytváření se nechala inspirovat pohádkou Malá mořská víla od Hanse Christiana Andersena.

veronika beskydiarová
Zdroj: archív Veroniky Beskydiarovej
Domů
Sdílet
Diskuse