Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2022 17:30
Čas čtení 1:20
Dominik Vetrák

Mo je vtipný a originální seriál z prostředí muslimské komunity v USA (Tip na seriál)

Mo je vtipný a originální seriál z prostředí muslimské komunity v USA (Tip na seriál)
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Osm 20minutových částí nového komediálního seriálu zhltneš za den a budeš vyhlížet druhou sérii.

Pokud máš rád seriály Master of None či Ramy, seriál Mo si nejspíš zamiluješ. Dokonce na něm dělá tentýž tvůrce jako na Ramy – Ramy Youssef, který je zároveň hlavním hercem Ramyho.

Společně s komikem Mohammedem Amerem stvořili dramatický seriál s komediálními prvky, který se zaměřuje na Mohammeda (Mo), jenž se snaží své palestinské rodině zařídit azyl v USA. Nedaří se mu to ani po 20 letech a všichni se obávají o svoji budoucnost.

Doporučeno
10 nejlepších her s propracovaným příběhem plným emocí 10 nejlepších her s propracovaným příběhem plným emocí 25. srpna 2022 16:30

Právě kvůli jeho problémům s občanstvím ho vyhodí z práce a Mo se následně zaplete do nezákonné činnosti. Rozhodne se o tom lhát jak své rodině, tak přítelkyni. Lže stále více, vystavuje se stále většímu nebezpečí a má i neuvěřitelnou smůlu.

Mo
Zdroj: Netflix

Zároveň je Mo postava, které bys nejraději jednu vrazil. Ať už za jeho doslova hloupá životní rozhodnutí, naivitu, nebo povýšenost spojenou s komplexem nadřazenosti. V poslední části série se začne s převaděči přes hranice hádat, obviňovat je a křičet na ně nadávky.

Průměrně inteligentní člověk si něco takového nedovolí, protože počítá s tím, že může přijít o život. Mo však někdy nepřemýšlí hlavou, což ho vrhá do nezáviděníhodných situací. Přesto si ho ale oblíbíš, jelikož je dobrosrdečný a vtipný, i když svým sarkasmem možná občas ubližuje ostatním. 

Scenáristé seriálu dokázali napsat zajímavé a vtipné dialogy, jakožto i premisu, která tě připoutá k televizi. Děj se vyvíjí zajímavým způsobem a docela rychle se stupňuje jak z hlediska napětí, tak dramatizace. Tvůrci odvedli skvělou práci se zakomponováním komediální atmosféry a vtipů i do dramatických momentů (jako například kontrola auta policisty).

Mo
Zdroj: Netflix

Mo je převážně dramatický seriál se seriózními tématy, který ale nějakým zázrakem působí jako komedie a dokáže tě rozesmát. Jedná se o dokonalou směs dvou protichůdných žánrových postupů, které spolu fungují překvapivě dobře. 

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Chvályhodné jsou také herecké výkony, díky kterým se díváš na autenticky působící postavy hodné tvých sympatií. První série Mo od Netflixu má jen 8 částí, z nichž každá je dlouhá přibližně 25 minut. Celou sérii tedy zvládneš za den a po jejím skončení si budeš přát, aby Netflix ihned oznámil druhou sérii.

Domů
Sdílet
Diskuse