Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2022 6:43
Čas čtení 1:47
Ondřej Jarůšek

Česká bojovnice Tereza Bledá vyhrála zápas před šéfem UFC, smlouvu ale nedostala. Soupeřku porazila jasně na body

Česká bojovnice Tereza Bledá vyhrála zápas před šéfem UFC, smlouvu ale nedostala. Soupeřku porazila jasně na body
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

Tereza Bledá podala suverénní výkon a soupeřce nedala šanci. Podle šéfa UFC to však na kontrakt nestačilo.

Česká MMA zápasnice Tereza Bledá se v noci z úterý na středu představila v očekávaném zápase na akci Dana White's Contender Series, kde s ní síly v kleci poměřila Brazilka Nayara Arnault Maia Correia. Do boje v pozici favoritky nastupovala svěřenkyně Andrého Reinderse, která tuto roli také potvrdila a odnesla si další cenný skalp. Navzdory svému úspěchu ale bohužel smlouvu od UFC nedostala.

Doporučeno
Šampion OKTAGON MMA Patrik Kincl: Lohorého mám v plánu ukončit, odvetu s Vémolou jsem úplně vytěsnil (Rozhovor) Šampion OKTAGON MMA Patrik Kincl: Lohorého mám v plánu ukončit, odvetu s Vémolou jsem úplně vytěsnil (Rozhovor) 2. září 2022 6:00

Zvítězila jasně na body

Všechna tři kola se odvíjela prakticky podle stejného scénáře. Tereza Bledá prokázala naprosto jasnou převahu jak v postoji, tak i na zemi, kde drtivá většina boje probíhala. Dvaatřicetiletá Brazilka sice vzdorovala, jak mohla, ale dvacetiletá lvice z Česka měla boj prakticky neustále pod kontrolou.

S přibývajícím časem dominance Bledé stále rostla a krátce před koncem třetího kola byla blízko k tomu, aby Brazilku na zemi ukončila. K tomu sice nedošlo, ale o jejím vítězství nemohlo být pochyb, a od všech tří bodových rozhodčí si tak Tereza Bledá odnesla jednohlasnou výhru 3:0 na body (u všech tří 30:26).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Bledá v krátkém pozápasovém rozhovoru zmínila, že se svým výkonem nebyla zcela spokojená a boj si přála ukončit. Šéfovi UFC zároveň vzkázala, že ve svých pouhých dvaceti letech představuje nastupující novou generaci, která v ženské muší váze pořádně zamíchá kartami. Šéf organizace jí ale ani přesto smlouvu nenabídl, kontrakt si odnesli čtyři ostatní vítězové večera.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Jeden z komentátorů zápasu, UFC legenda Daniel Cormier, během boje řekl, že podle něj Bledá navzdory své dominanci vyvíjela malou aktivitu a „bála se riskovat“. Podle prezidenta organizace Whitea je Bledá stále moc mladá a potřebuje získat další zkušenosti,


Ani jedna z žen až do vzájemného střetu nikdy nepoznala chuť porážky. Zatímco brazilská bojovnice do zápasu šla se sedmi výhrami a jednou remízou, Bledá se pyšnila pěti vítězstvími, které posbírala v organizaci OKTAGON MMA, kde se zároveň stala vůbec první ženskou šampionkou.

Tereza Bledá v organizaci OKTAGON MMA.
Tereza Bledá v organizaci OKTAGON MMA. Zdroj: Oktagon MMA
Doporučeno
UFC bojovník přežil bodnutí nožem do srdce a s gangem při bankovní loupeži ukradl 53 milionů liber. Dodnes je ve vězení UFC bojovník přežil bodnutí nožem do srdce a s gangem při bankovní loupeži ukradl 53 milionů liber. Dodnes je ve vězení 5. července 2022 7:00

Češi v UFC

Na konci srpna se na akci Dana White's Contender Series představil taky 25letý český bojovník Matěj Peňáz (6:1), kterému však jeho zápas nevyšel. Americký soupeř Sedriques „The Reaper“ Dumas (7:0) dostal v úvodu zápasu Peňáze na zem a následně jej při vstávání chytil do gilotiny, po níž do té doby neporažený bijec z Česka zápas odklepal. Zda budou jeho kroky směřovat zpět do organizace OTKAGON MMA, kde zápasil dosud, zatím nebylo oficiálně potvrzeno.

Českou republiku v UFC v současné době reprezentují královéhradecký zápasník David „The Undertaker“ Dvořák (20:4), Lucie Pudilová (14:7), která se letos po pár letech znovu vrátila do největší ligy, a Jiří Procházka (29:3), který je šampionem polotěžké divize. Procházka se šampionem v UFC stal jako vůbec první Čech v historii. V UFC zápasí také Uzbek Makhmud Muradov (25:7), který je s českou scénou úzce spjatý.

Domů
Sdílet
Diskuse