Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2022 13:00
Čas čtení 1:36
Radim Šlechta

Takto vypadají nové Apple Watch

Takto vypadají nové Apple Watch
Zdroj: Apple
NEWS APPLE MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Apple představil novou sérii Apple Watch.

Apple na své poslední prezentaci představil kromě nového modelu telefonů iPhone 14 a nové generace AirPods Pro také další sérii chytrých hodinek Apple Watch. Ty přináší řadu vylepšení jak po designové, tak technické stránce. Svým uživatelům slibují lepší funkce aplikace zdraví i motivaci ke sportovním výkonům.

Doporučeno
Takto budou vypadat nové AirPods Pro. Nabízí delší výdrž i vylepšený prostorový zvuk Takto budou vypadat nové AirPods Pro. Nabízí delší výdrž i vylepšený prostorový zvuk 8. září 2022 11:35

„Představujeme vůbec nejhouževnatější a nejschopnější Apple Watch. S robustním titanovým pouzdrem, přesnou dvoufrekvenční GPS, baterií až na 36 hodin, svobodou mobilního připojení a třemi druhy specializovaných řemínků pro sportovce a dobrodruhy jakéhokoli zaměření,“ komentuje společnost Apple nový produkt.

Apple WatchApple WatchApple WatchApple Watch
Zobrazit galerii
(9)

Právě nové titanové pouzdro má zajistit vyšší odolnost, která se hodí pro všechny nadšené sportovce. Jeho nízká hmotnost tě neomezí a zároveň se nemusíš bát, že hodinky podlehnou korozi. Před poškrábáním je chrání sklíčko ze safírového krystalu.

Apple zároveň slibuje i delší výdrž baterie, kterou počítá na dny. Výrobce slibuje výdrž až 36 hodin při normálním aktivním používání a až 60 hodin během úsporného režimu.

Anketa:
Co ty a chytré hodinky?
Nové Apple Watch vypadají lákavě.
Nejdřív to chce vyzkoušet.
Dávám přednost jiné značce.
Smart hodinky vůbec nevyužívám.
Nové Apple Watch vypadají lákavě.
66 %
Nejdřív to chce vyzkoušet.
6 %
Dávám přednost jiné značce.
22 %
Smart hodinky vůbec nevyužívám.
6 %

Jako další vylepšení přináší Apple Watch nové funkce na monitorování zdraví. Jednou z nich by měla být například možnost monitorovat ovulaci. O to se postará nové dvojité čidlo teploty. Kromě toho tě mají hodinky novými cestami motivovat k lepším sportovním výkonům a plnění tebou stanovených cílů.

 


Prodej nové série Apple Watch bude zahájen 23. září letošního roku. Chytré hodinky se budou prodávat od 12 490 korun. Levnější verze Apple Watch SE bude k dispozici od 7 690 korun. Apple Watch Ultra pak mají nastavenou cenu od 24 990 Kč.


Funkce Apple Watch Ultra (2022):

  • Nejjasnější displej Apple Watch s udávaným maximálním jasem 2000 nitů. Obrazovka má mít režim čitelnosti „červeného světla“, aby hodinky zůstaly čitelné v noci a za nepříznivých podmínek.
  • Duální řešení GPS pro L1 a L5 GPS pro zvýšenou přesnost, které by mělo umožnit mnohem lepší sledování vzdálenosti a polohy v obtížných oblastech, jako jsou ulice obklopené výškovými budovami.
  • Nové tlačítko Akce slouží k rychlému ovládání nejrůznějších funkcí po hmatu.
  • 86decibelová siréna: Když se ztratíš nebo zraníš a potřebuješ přivolat pomoc, podržením tlačítka Akce spustíš sirénu, která je slyšet na vzdálenost 180 metrů.
  • Ultra poběží na stejném čipsetu a softwaru watchOS 9 jako základní Apple Watch 8. Upgrady se místo toho zaměřují na odolnost a sledování aktivity.
  • Každý model nabízí mobilní připojení. Apple potvrdil, že neexistuje žádná verze Ultra pouze pro WiFi.
  • Apple nezveřejnil počet mAh baterie Ultra, ale uvádí, že nabízí 36 hodin běžného používání a 60 hodin, pokud používáš nové nastavení nízké spotřeby, které má být spuštěno později v tomto roce.
Domů
Sdílet
Diskuse