Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
9. září 2022 v 14:14
Čas čtení 1:50

Dozimetr: Policie měla vědět o známosti zatčeného podnikatele s místopředsedkyní Sněmovny za ANO, NCOZ to odmítá

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dozimetr: Policie měla vědět o známosti zatčeného podnikatele s místopředsedkyní Sněmovny za ANO, NCOZ to odmítá
Zdroj: Hnutí ANO/propagační

Kauza Dozimetr zdaleka neskončila. V pátrání například pokračuje redaktorka serveru Neovlivni.cz Sabina Slonková, proti jejímž posledním zjištěním se ohradila i NCOZ.

Kauza Dozimetr nadále rezonuje v médiích. O tom, kdo v ní figuruje a co se v ní stalo, však tento článek nebude, jelikož jsme o ní psali tady a věnovali jí celé vlákno. Momentálně se však řeší, které informace o kauze měly uniknout do éteru.

Redaktorka webu Neovlivni.cz Sabina Slonková zveřejnila v pátek článek Policie o Mráčkové věděla, informace ale neunikly. Na rozdíl od těch o vládních politicích, v němž uvádí, že ačkoliv policie věděla, že se bývalá místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová (ANO) zná s podnikatelem Zakaríou Nemrahem, který se podle policie podílel na rozdělování peněz z úplatků, tyto informace „neunikly“. Informace na vládní činitele ale ano.

23. června 2022 v 11:30 Čas čtení 4:26 Kauza Hlubuček: Vše, co potřebuješ vědět Kauza Hlubuček: Vše, co potřebuješ vědět

Slonková napsala: „Zatímco informace o kontaktech zatčených z kauzy Dozimetr na politiky z vládních stran proudily do médií jak na běžícím pásu, styky místopředsedkyně Sněmovny za ANO byly pečlivě střežené tajemství.“ Uvedla, že kompromitující informace o činitelích z vládních stran získali novináři prakticky plošně bez toho, aniž by museli vynakládat jakoukoliv námahu. Přitom při jiných investigativách toto trvá měsíce.

Na druhou stranu tvrdí, že vztah Mráčkové Vildumetzové s Nemrahem, který byl dokonce přátelský a podnikatel měl být na její svatbě, se z nějakého důvodu nikam nedostal a byl „střeženým policejním tajemstvím“. Slonková si to vysvětluje tím, že část důstojníků v bezpečnostních složkách, kteří zastávají klíčovou roli, jsou stále „pod vlivem“ předsedy ANO Andreje Babiše.


Včera se také v médiích a na sociálních sítích začalo šířit video ze svatby Mráčkové Vildumetzové, kde je kromě Nemraha přítomen i tehdejší premiér Babiš.

NCOZ to odmítá

Na článek Sabiny Slonkové zareagovala policie, respektive ředitel Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) Jiří Mazánek, podle nějž byly některé informace nepravdivé.

„K uvedenému článku uvádím, že informace, které byly ve sdělovacích prostředcích publikovány po zadržení a obvinění osob v tzv. kauze ‚Dozimetr‘, pocházejí výhradně z usnesení o zahájení trestního stíhání, které bylo v rámci úkonů trestního řízení předáno velkému okruhu osob mimo orgány činné v trestním řízení,“uvedl. „Sama NCOZ následně předala Generální inspekci bezpečnostních sborů podnět ohledně těchto úniků informací do médií,“ pokračoval.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

„Chtěl bych zdůraznit, že v tomto dokumentu nebyly uvedeny žádné informace o místopředsedkyni Poslanecké sněmovny. Důrazně se ohrazuji proti tvrzení: ‚Zatímco informace o kontaktech zatčených z kauzy Dozimetr na politiky z vládních stran proudily do médií jak na běžícím pásu, styky místopředsedkyně sněmovny za ANO byly pečlivě střežené tajemství,‘ “ dodal.

Slonková následně reagovala aktualizací článku, v níž uvádí, že Mazánek ani nenapsal, proti čemu se ve výše uvedené větě ohrazuje. „Naopak samotnou skutečnost uvedenou v článku, že z policie informace o kontaktech političky ANO neunikly, ve svém prohlášení nijak nerozporoval,“ zmínila.

 

Domů
Sdílet
Diskuse