Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
9. září 2022 14:14
Čas čtení 1:50

Dozimetr: Policie měla vědět o známosti zatčeného podnikatele s místopředsedkyní Sněmovny za ANO, NCOZ to odmítá

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dozimetr: Policie měla vědět o známosti zatčeného podnikatele s místopředsedkyní Sněmovny za ANO, NCOZ to odmítá
Zdroj: Hnutí ANO/propagační

Kauza Dozimetr zdaleka neskončila. V pátrání například pokračuje redaktorka serveru Neovlivni.cz Sabina Slonková, proti jejímž posledním zjištěním se ohradila i NCOZ.

Kauza Dozimetr nadále rezonuje v médiích. O tom, kdo v ní figuruje a co se v ní stalo, však tento článek nebude, jelikož jsme o ní psali tady a věnovali jí celé vlákno. Momentálně se však řeší, které informace o kauze měly uniknout do éteru.

Redaktorka webu Neovlivni.cz Sabina Slonková zveřejnila v pátek článek Policie o Mráčkové věděla, informace ale neunikly. Na rozdíl od těch o vládních politicích, v němž uvádí, že ačkoliv policie věděla, že se bývalá místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová (ANO) zná s podnikatelem Zakaríou Nemrahem, který se podle policie podílel na rozdělování peněz z úplatků, tyto informace „neunikly“. Informace na vládní činitele ale ano.

23. června 2022 11:30 Čas čtení 4:26 Kauza Hlubuček: Vše, co potřebuješ vědět Kauza Hlubuček: Vše, co potřebuješ vědět

Slonková napsala: „Zatímco informace o kontaktech zatčených z kauzy Dozimetr na politiky z vládních stran proudily do médií jak na běžícím pásu, styky místopředsedkyně Sněmovny za ANO byly pečlivě střežené tajemství.“ Uvedla, že kompromitující informace o činitelích z vládních stran získali novináři prakticky plošně bez toho, aniž by museli vynakládat jakoukoliv námahu. Přitom při jiných investigativách toto trvá měsíce.

Na druhou stranu tvrdí, že vztah Mráčkové Vildumetzové s Nemrahem, který byl dokonce přátelský a podnikatel měl být na její svatbě, se z nějakého důvodu nikam nedostal a byl „střeženým policejním tajemstvím“. Slonková si to vysvětluje tím, že část důstojníků v bezpečnostních složkách, kteří zastávají klíčovou roli, jsou stále „pod vlivem“ předsedy ANO Andreje Babiše.


Včera se také v médiích a na sociálních sítích začalo šířit video ze svatby Mráčkové Vildumetzové, kde je kromě Nemraha přítomen i tehdejší premiér Babiš.

NCOZ to odmítá

Na článek Sabiny Slonkové zareagovala policie, respektive ředitel Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) Jiří Mazánek, podle nějž byly některé informace nepravdivé.

„K uvedenému článku uvádím, že informace, které byly ve sdělovacích prostředcích publikovány po zadržení a obvinění osob v tzv. kauze ‚Dozimetr‘, pocházejí výhradně z usnesení o zahájení trestního stíhání, které bylo v rámci úkonů trestního řízení předáno velkému okruhu osob mimo orgány činné v trestním řízení,“uvedl. „Sama NCOZ následně předala Generální inspekci bezpečnostních sborů podnět ohledně těchto úniků informací do médií,“ pokračoval.

25. dubna 2024 15:00 Čas čtení 3:53 „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují

„Chtěl bych zdůraznit, že v tomto dokumentu nebyly uvedeny žádné informace o místopředsedkyni Poslanecké sněmovny. Důrazně se ohrazuji proti tvrzení: ‚Zatímco informace o kontaktech zatčených z kauzy Dozimetr na politiky z vládních stran proudily do médií jak na běžícím pásu, styky místopředsedkyně sněmovny za ANO byly pečlivě střežené tajemství,‘ “ dodal.

Slonková následně reagovala aktualizací článku, v níž uvádí, že Mazánek ani nenapsal, proti čemu se ve výše uvedené větě ohrazuje. „Naopak samotnou skutečnost uvedenou v článku, že z policie informace o kontaktech političky ANO neunikly, ve svém prohlášení nijak nerozporoval,“ zmínila.

 

Domů
Sdílet
Diskuse