Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. září 2022 11:30
Čas čtení 2:18
Dominik Vetrák

5 nejlepších seriálů, které nikdy nezískaly ocenění Emmy

FILMY A SERIÁLY EMMY
Uložit Uložené

Oceňování nejlepších seriálů cenami Emmy je každoročně pod kritikou široké veřejnosti i recenzentů.

74. ročník udělování cen Emmy je za námi a jako každý rok i tentokrát několik ocenění minimálně překvapilo. Ne vždy mohou vyhrát všichni a „na ocet“ opět zůstalo hned několik filmů, seriálů a herců, kteří si podle nás zaslouží více uznání.

I proto jsme se rozhodli podívat na 5 nejlepších seriálů, které nikdy nevyhrály Emmy. Pokud se o seriálech a jejich ději chceš dozvědět víc, klikej na modré odkazy v jejich názvech. Počítáme však s tím, že seriáloví nadšenci je budou všechny znát.

Doporučeno
The Crown: Co se skutečně stalo a co si tvůrci vymysleli? Porovnáváme seriál s realitou The Crown: Co se skutečně stalo a co si tvůrci vymysleli? Porovnáváme seriál s realitou 15. září 2022 16:30

BoJack Horseman (Netflix, 6 sérií, 3 nominace)

Jeden z nejlepších seriálů historie diváci bohužel nedocenili. Neměl ani tak obrovskou sledovanost, a tak ho Netflix ukončil dříve, než to plánovali tvůrci. Byl to však pořádně silný konec. 

Je ironické, že seriál o zvířatech s lidským chováním a vlastnostmi působí z hlediska charakterů postav autentičtěji než vysokorozpočtová televizní dramata.

BoJack tě emocionálně rozloží, donutí přemýšlet o životě, smrti a všem, čím si jako lidé procházíme. Je deprimující, ale také originálně vtipný a vizuálně podmanivý. Seriál jsme viděli už dvakrát a pokaždé je to silný a pohlcující zážitek.

The Wire (HBO, 5 sérií, 2 nominace)

Jeden z nejlepších kriminálních seriálů si nedržel vysokou kvalitu v každé sérii, ale častokrát byl impozantní. Celkově jde o nesmírně drsný a věrohodný pohled na to, jak v minulosti fungovala baltimorská policie, obzvláště její protidrogová jednotka.

Tvůrci seriálu nezapomněli, že v popředí musí být vždy postavy, a tak společně s herci stvořili několik nezapomenutelných charakterů, na které vzpomínáme i roky po skončení seriálu. Památné jsou také dialogy gangsterů, přestřelky, množství hlášek a vynikající atmosféra.

Doporučeno
Game of Thrones se stalo nejlepším dramatickým seriálem a získalo Emmy. Uspěl i vynikající Černobyl či Black Mirror Game of Thrones se stalo nejlepším dramatickým seriálem a získalo Emmy. Uspěl i vynikající Černobyl či Black Mirror 23. září 2019 8:11

V seriálu jinak uvidíš i Michaela B. Jordana ještě jako teenagera, Lance Riddicka, Idrise Elbu nebo už zesnulého Michaela K. Williamse. Pokud jsi letos sledoval nový policejní seriál We Own This City, spousta herců ti bude povědomá právě z The Wire, protože seriály vytvořili stejní tvůrci.

Better Call Saul (AMC, 6 sérií, 48 nominací)

Po šesti neuvěřitelně kvalitních a kritiky i diváky opěvovaných sériích se tvůrci jednoho z nejlepších seriálů 21. století musí smířit s tím, že Emmy nikdy nevyhrají. Mají sice ještě šanci příští rok, protože druhá polovina šesté série spadá až do udělování příštích cen, ale i kdyby seriál nějaké ocenění vyhrál, šlo by spíše o cenu útěchy. 

Je nevysvětlitelné a nepochopitelné, jak se za tak dlouhou dobu tvůrci nedopracovali ani k jedné sošce Emmy za scénář, režii a v první řadě herectví. V seriálu jsme svědky bravurních hereckých výkonů několika herců, jmenovitě Rhey Seehorn, Boba Odenkirka, Giancarla Esposita, Michaela Manda či Michaela McKeena.

Jedná se o seriál s nejvíce nominacemi na Emmy, který žádnou z nich neproměnil. Saul má vlastně více nominací než většina výherců těchto ocenění. Například Breaking Bad získalo „jen“ 26 nominací, přičemž nakonec přetavilo ve vítězství hned 12 z nich.


The Good Place (Netflix, 4 série, 13 nominací)

Ze žánru sitcomů neboli komediálních seriálů jsme vybrali The Good Place, protože nás zasáhl více než seriál Parks and Recreation, který také nikdy nezískal Emmy. The Good Place je plný dějových zvratů a skvělých hereckých výkonů. Seriál by si zasloužil vyhrát Emmy v kategoriích nejlepší komediální seriál, nejlepší scénář nebo nejlepší herci, nikdy se tak ovšem nestalo.

The Leftovers (HBO, 3 série, 1 nominace)

Je pravda, že první série skvělého mysteriózního sci-fi o lidských vztazích od Damona Lindelofa (Lost, Watchmen) tolik nezarezonovala, ale druhá a třetí série byly fantastické a určitě si zasloužily ocenění Emmy. Ať už se bavíme o scénáři, režii, nebo některých výjimečných hercích, zdá se, že je porota udělující Emmy ignorovala.

Domů
Sdílet
Diskuse