Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2022 14:00
Čas čtení 5:04
Tereza Šnajdrová

Machine Gun Kelly se nad Prahou vznášel v růžové helikoptéře. Téměř dvě hodiny dlouhá show byla místy únavná (Reportáž)

Machine Gun Kelly se nad Prahou vznášel v růžové helikoptéře. Téměř dvě hodiny dlouhá show byla místy únavná (Reportáž)
Zdroj: Refresher/David Marcin
REFRESHER KONCERTY MACHINE GUN KELLY ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

V pondělí jsme vyrazili na koncert Machina Gun Kellyho a přinášíme ti z něj reportáž.

V pondělí 19. září se do Prahy po třech letech vrátil růžový rapper Machine Gun Kelly, který Česko navštívil v rámci Mainstream Sellout Tour. Na jeho koncert, který se konal ve sportovní hale v Holešovicích, vyrazily tisíce nedočkavých fanoušků, mezi kterými nechyběl ani Refresher. Přinášíme ti reportáž z koncertu, na kterém nechyběly konfety, plameny ani stage jako z Alenky v říši divů. Jenže jak se říká, čeho je moc, toho je příliš... ale více se dočteš v našem reportu.

Doporučeno
Divoký gangster, který beefuje s Eminemem, nebo střízlík s růžovou kytarou? Zjisti, kým je Machine Gun Kelly Divoký gangster, který beefuje s Eminemem, nebo střízlík s růžovou kytarou? Zjisti, kým je Machine Gun Kelly 9. června 2023 8:30
Machine Gun KellyMachine Gun KellyMachine Gun KellyMachine Gun Kelly
Zobrazit galerii
(7)

44phantom a iann dior byli trefou do černého

Pondělní večer ve sportovní hale v Holešovicích odstartovalo vystoupení nadějného umělce, který si říká 44phantom. Ačkoli v průběhu jeho show do sálu proudili další a další lidé, na atmosféře to neubralo. Fanoušci mladého pop rockera podporovali, po každém songu jej obdarovali mohutným potleskem a během bezmála půl hodiny dlouhého setu se pořádně připravili na to, co přijde.
 
Machine Gun Kelly si do Prahy nepřivezl jen jeden support, ale dokonce dva. Druhým muzikantem, který ovládl stage, byl rapper iann dior. Ten mnohé okouzlil v roce 2020, kdy spolu se svým americkým kolegou 24kGoldnem nazpíval track Mood, který v Holešovicích sklízel největší ovace. Iann dior ale zaujal i dalšími tracky. Jeho působení na pódiu bylo sebejisté, rapper věděl, jak pracovat s publikem, a přestože se jednalo o jeho českou premiéru, příchozí si omotal kolem prstu.
 
Po jeho odchodu ze scény se technici vrhli do menší předělávky pódia a začalo čekání. Čekání na růžového pankáče, který se do Prahy vrátil po dlouhých třech letech.

Machine Gun KellyMachine Gun KellyMachine Gun KellyMachine Gun Kelly
Zobrazit galerii
(14)

Machine Gun Kelly do Prahy přivezl Hollywood

Krátce před devátou hodinou večerní, s několikaminutovým zpožděním, se pak ve sportovní hale rozsvítila růžová helikoptéra, která se už od začátku večera vznášela nad stagí. Vyskočí z ní Machine Gun Kelly? Je v ní snad ukrytý už od začátku večera? Na odpověď si příchozí museli počkat. Helikoptéra ozařovala všechny v sále, lidé začali skandovat „MGK“ a pak to začalo. Z vrtulníku se najednou vysunuly schůdky a na nich se zjevil Machine Gun Kelly, hvězda večera, která do sportovní haly přilákala tisíce lidí.
 
Při pohledu na rapperovu stage sis mohl*a snadno připadat jak Alenka v říši divů. Na vyvýšeném místě z černobílých kostek seděl bubeník, po stranách konstrukce byly vyskládány monitory a kromě helikoptéry se jeden velký monitor vznášel i po levé straně pódia. V průběhu večera se pak tento boční monitor vztyčil na šedém nafouknutém těle, měnil obličej, pohyboval rukama, které mu i rostly, a ke konci koncertu se mu celé tělo vyfouklo jako démon, který právě prohrál souboj. A to souboj s dobrem – které představovala další postava. Ta se během songu emo girl zjevila na druhé straně pódia.
 
Kromě bohatě zaplněné stage, na níž nechyběl ani držák na mikrofon v podobě rukou, do kterých si zpěvák odkládal i pivo a cigarety, si Machine Gun Kelly přivezl do Prahy také pyrotechniku. Plameny šlehaly v průběhu večera všemi směry, vzduchem létaly konfety a celá show byla prostě typicky americká. Jenže i to může být někdy na škodu.  

Machine Gun KellyMachine Gun KellyMachine Gun KellyMachine Gun Kelly
Zobrazit galerii
(4)

Když se mísí punk, pop a rap

Celý večer Machine Gun Kelly odstartoval písní born with horns, od které hned přešel ke god save me. „Fuck yeah, Prague,“ zakřičel pak a dostalo se mu povzbuzujícího potlesku. Následovala píseň maybe, kterou růžový rapper nazpíval spolu s Bring Me The Horizon, přítomní začali odhazovat mikiny a v davu bylo možné vidět první pokusy o mosh pit. V tu ránu MGK napětí zmírnil, zapálil si cigaretu a k fanouškům poprvé více promluvil. „Hello, sexy fucks!“ přivítal přítomné. „Je mi špatně ze čtení lidských myšlenek,“ dodal a navázal tracky concert for aliens a drunk face, před kterým ještě doplnil, že přesně to chce dnes v Praze vidět.
 
Většina skladeb byla z alba mainstream sellout. Právě k němu se totiž konala tour, v rámci které Machine Gun Kelly přijel i do Prahy. Na tour si rapper nevolil support náhodou. Hned během šestého tracku fake love don't last se k němu na pódiu přidal iann dior a don’t sleep, repeat si zase MGK střihl s 44phantomem. Ještě předtím ale publiku představil svoji kapelu, která v pondělí večer dokázala, že zahraje úplně všechno. Od popu přes punk a rock až po rapové tracky.
 
Během songu drug dealer se Machine Gun Kelly vrhl do první řady, co nejblíže ke svým fanouškům, a rozpoutal tím odpovídající nadšení. Na navazující ay! už všichni skákali, tleskali, křičeli a zpívali texty. Jejich snaha byla oceněna plameny, a ačkoli se zdálo, že věrní fanoušci dokáží v podobném tempu pokračovat celý večer, rapper si byl vědom toho, že si pro Prahu připravil dvě hodiny dlouhou show a je na čase zklidnit tempo. Sáhl proto po more than life a die in california, které jsou baladovějšího rázu. U melancholických melodií ale dlouho nezůstal.

Doporučeno
Pussy Riot v Praze: Miloš Zeman není Česká republika. Na Ukrajině nejsou fašisté, je to válka (Reportáž) Pussy Riot v Praze: Miloš Zeman není Česká republika. Na Ukrajině nejsou fašisté, je to válka (Reportáž) 9. září 2022 16:30

Hned první tóny Floor 13 z alba Hotel Diablo jako by sportovní halu proměnily v peklo. Machine Gun Kelly rapoval jako o život, kytarista zaplnil prostor tvrdými riffy a z plamenometů začal šlehat zelený oheň. „Udělejte prostor, rozestupte se, udělejte circle pit!“ vyzýval MGK své příznivce, kteří jej poslechli. Moc jich ale nebylo. K mainstreamovější hudbě patří i fanoušci, kteří na podobné „blázniviny“ nejsou a koncert si raději vychutnají bez většího paření. To se ukázalo i v pondělí večer ve sportovní hale.

MGK rapoval spolu s fanouškem a vzpomínal na zesnulého Chestera Benningtona

Dalšího velkého potlesku se pak Machinu Gun Kellymu dostalo ve chvíli, kdy popadl českou vlajku, položil si ji na záda a k lidem začal promlouvat o hejtu na internetu, o jeho vlivu na nás na všechny a o tom, že nám nikdo nemůže diktovat, co máme mít rádi, jak máme vypadat atd. Následovaly title track, kiss kiss a hit bloody valentine, po kterém si rapper přizval na pódium jednoho z fanoušků. Spolu s ním pak zazpíval další track a ve chvíli, kdy neznámý hoch otevřel ústa, publiku spadla brala na zem. Fanoušek totiž rapoval skoro stejně dobře jako sám MGK.
 
Mnohé v publiku pak potěšil track El Diablo, punkové nářezy WWIII a WWIV nebo emo girl, která původně vznikla v doprovodu Willow. „Už jsem si vzpomněl. Když jsem hrál v Česku naposledy, tak jsem předskakoval Linkin Parku,“ zavzpomínal rapper na festival Aerodrome, který se v roce 2017 konal na letišti v Letňanech. Necelé dva měsíce po něm zpěvák Linkin Parku Chester Bennington zemřel. „To je vzpomínka…“ dodal smutně MGK a navázal baladami Glass House a lonely, během kterých se celá aréna díky telefonům rozsvítila.
 
Konec koncertu působil jako nepřehledný mišmaš. V jednu chvíli Machine Gun Kelly zpíval romantickou baladu, u které hrál na akustickou kytaru, v dalším okamžiku skákal po pódiu u populárního tracku I Think I’m Okay a najednou lezl na postranní konstrukce, na které se zavěsil nohama a hlavou dolů zpíval píseň make up sex. Svůj set pak zakončil skladbou twin flame a zmizel jako pára nad hrncem.

Machine Gun KellyMachine Gun KellyMachine Gun KellyMachine Gun Kelly
Zobrazit galerii
(4)

Propracovaná show plná efektů. Jenže čeho je moc, toho je příliš

Machine Gun Kelly se v Praze předvedl v plné polní. Jenže čeho je moc, toho je příliš. Dvě hodiny dlouhý set obsahující 29 skladeb se zdál být místy únavný, a kdyby jej rapper o pár songů zkrátil, udělal by jenom dobře. Některé balady se slévaly v jednu a únava byla vidět i v řadách fanoušků.
 
Že je někdy méně více, platí i v případě konfet a plamenů. Když se zlaté či růžové papírky vznášely nad hlavami příchozích poprvé, všem vykouzlily úsměv na tváří. Když však byly vystřeleny do vzduchu již počtvrté, nadšení opadalo a konfety se okoukaly. To samé pak platilo i pro oheň, který ke konci koncertu vystřeloval téměř u každého songu.
 
Méně konfet, ohňů i tracků a pondělní večer ve sportovní hale v Holešovicích bychom hodnotili na jedničku. Teď ale zůstaneme u dva minus.

Domů
Sdílet
Diskuse