Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
25. září 2022 12:00
Čas čtení 5:24

Kdo je Bohuslav Svoboda? Vše, co potřebuješ vědět o vítězi voleb v Praze

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené

Vítězem voleb v Praze je koalice SPOLU, v jejímž čele stojí Bohuslav Svoboda (ODS). Přinášíme jeho profil.

Bohuslav Svoboda za ODS vyhrál v Praze volby v koalici SPOLU, tedy v uskupení tří stran – ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Koalice využila úspěchu ve volbách do Poslanecké sněmovny, a do boje o Prahu tak jednotlivé strany šly opět ve stejném tandemu. Kdo je lídr kandidátky SPOLU a jakou má jeho dřívější spolupráce s TOP 09 v Praze minulost? Přinášíme ti nejdůležitější momenty jeho minulé vlády.


Gynekolog a přednosta kliniky v Ústřední vojenské nemocnici Bohuslav Svoboda, kterému bude 4. února 79 let, se už primátorem Prahy jednou stal, a to po komunálních volbách v roce 2010. Volby na pražský magistrát tehdy vyhrála TOP 09 a na druhém místě skončila ODS. Ustavení většinové koalice navíc dvou pravicových stran se nabízelo, oba členové současného uskupení SPOLU byli v procesu vyjednávání, nakonec se ale ODS v čele se Svobodou měsíc po volbách dohodla na vládě s ČSSD, která ve volbách skončila třetí. 

Domů
Sdílet
Diskuse