Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2022 16:00
Čas čtení 3:00
Tereza Šnajdrová

Weezer se radují z podzimu, Maya Hawke sází na melancholii a DaBaby střílí zrůdy. Poslechni si hudební novinky tohoto týdne

Weezer se radují z podzimu, Maya Hawke sází na melancholii a DaBaby střílí zrůdy. Poslechni si hudební novinky tohoto týdne
Zdroj: Flickr/Alan Carrillo/volně k použití
HUDBA HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Poslechni si nová alba, která vyšla tento týden.

Vybrali jsme pro tebe pět desek, které tento týden spatřily světlo světa a rozhodně bys jejich poslech neměl*a vynechat. Weezer vydávají EP inspirované podzimem, hvězda ze seriálu Stranger Things Maya Hawke tě nechá nahlédnout do svého nitra a DaBaby rapuje o mlácení zrůd. Milovníky hudby potěší také deska elektronického dua MISSIO nebo novinka od Editors.

Doporučeno
Fresh Release: Whtevr a Drax vytvořili ryze českou hyperpop spolupráci, DANZ HUN dává Slam Dunk a další nováčci Fresh Release: Whtevr a Drax vytvořili ryze českou hyperpop spolupráci, DANZ HUN dává Slam Dunk a další nováčci 13. září 2022 18:00

Maya Hawke – MOSS

Hvězda ze seriálu Stranger Things Maya Hawke vydává druhé studiové album s názvem MOSS. Teprve čtyřiadvacetiletá herečka a zpěvačka posluchačům servíruje desku o 13 minimalistických písních plných melancholických zvuků a akustické kytary. To vše doplněno o upřímné a intimní texty, ve kterých Hawke dává fanouškům nahlédnout do svého života, a to i toho velmi osobního.

 
„Dali jsme si záležet na tom, abychom každý zvuk, který je na desce, použili minimálně třikrát,“ komentovala zpěvačka desku pro Flood Magazine. „Nechtěla jsem, aby deska měla rytmus. Chtěla jsem, aby měla puls,“ dodala pak s tím, že opakující se zvuky podporují pocit důvěry, známosti a jsou uklidňující. V tom má zpěvačka naprostou pravdu. Deska MOSS je do podzimního, lehce smutného počasí naprosto ideální.
 
V onom rozhovoru Hawke mimo jiné promluvila i o tom, zda se její herecká kariéra nevylučuje s tou hudební. Zpěvačka to tak ale nevidí, a naopak ve své roli Robin v seriálu Stranger Things vidí výhodu. „Myslím, že je skvělé, že když hraju na koncertech, mohou přijít i mladé queer ženy, které mají Robin rády, a napojí se na mou hudbu. Je v tom velká soudržnost,“ řekla.


DaBaby – Baby On Baby 2

Nové album tento týden vydává také americký rapper DaBaby. Ten zažil největší boom v roce 2020, kdy se podílel na skladbách Levitating a ROCKSTAR, které ovládly TikTok a na Spotify mají 1,5 miliardy poslechů. Na tento úspěch se nyní DaBaby pokouší navázat albem Baby On Baby 2, na kterém najdeš 14 úderných tracků.
 
Nic nového nečekej, DaBaby zůstává u beatů, které už tak dobře zná, a je si vědom toho, že nemusí měnit, aby zaujal více posluchačů. Deska je živá, její poslech tě bude bavit a rapper ti na ní ukáže celou řadu svých emocí. Jak je tomu již zvykem, rapuje o střílení do lidí, mlácení zrůd, a to v některých písních i za melodických tónů, což může některé posluchače (ne)mile překvapit.
 
„Hudbě jsem nikdy nevěnoval tolik pozornosti jako teď. Těším se, že Baby On Baby 2 dropnu,“ řekl DaBaby před vydáním desky.


MISSIO – VILLAIN

Americké alternativní duo MISSIO, které má v Česku velkou fanouškovskou základnu, přichází s deskou VILLAIN. Čtvrtý studiový počin sestává z 10 tracků a hned na první poslech je zřejmé, že MISSIO přitvrdili. „Chci bojovat a ty to víš. Dnes večer mám pěsti nahoře a ty to víš,“ zpívají v úderném songu I Wanna Fight And You Know It.
 
Say Something je punková, vyzývá posluchače k tomu, aby se ozvali, a v podobném duchu se nese také #gimmeakiss. I na VILLAIN však najdeš tracky, ve kterých se MISSIO vrací ke kořenům. Failure To Comply je melancholická, text Picture In My Pocket vypráví o snech a lásce a závěrečná To The Universe tě vyzve, abys nikdy neztratil osobu, se kterou chceš být. VILLAIN nás baví a věříme, že se bude líbit i tobě.


Editors – EBM

Strhující hudební odysey se špetkou drsnosti najdeš na albu EBM od britské rockové kapely Editors. Skupina je na hudební scéně už dlouhých 20 let, a přesto se jí podařilo přijít s něčím novým, neokoukaným, ale zároveň tolik pro ni typickým. Možná k tomu pomohl i příchod nového člena, Benjamina Johna Powera z kapely Fuck Buttons. Na EBM najdeš 9 industriálních tracků kombinovaných s tanečním elektrem.
 
„Naše nová deska trochu zní jako něco od Depeche Mode. Oproti jiným deskám je na ní větší příval energie, je více přímočará, ale zároveň ji můžeš zahrát i v klubu. Chtěli jsme zachovat ten elektronický klubový feeling, který zároveň zasahuje do industriálního světa. Ten je nám blízký,“ řekli Editors v rozhovoru pro Messed Up Mag.  


Weezer – SZNZ: Autumn

Poté, co americká rocková kapela Weezer vydala EP Spring a Summer, se hlásí o slovo se třetím tematickým EP Autumn. Jak již název napovídá, Autumn ti sedne v chladnějším počasí, vykouzlí ti úsměv na tváří a také tě zabaví na desítky minut. Najdeš na něm totiž 21 písní, které se nesou v duchu tanečního rocku.
 
„Autumn je taneční rock, což není něco, čemu bychom se tradičně věnovali. Bylo těžké nahrát album, které bude taneční, zároveň rockové a samozřejmě také Weezer. Snadno se mohlo stát, že se z toho stane něco, co se nám i fanouškům nebude líbit,“ komentovali album Weezer pro The New York Times.

Anketa:
Které album tě nejvíc zaujalo?
Maya Hawke – MOSS
DaBaby – Baby On Baby 2
MISSIO – VILLAIN
Editors – EBM
Weezer – SZNZ: Autumn
Maya Hawke – MOSS
14 %
DaBaby – Baby On Baby 2
14 %
MISSIO – VILLAIN
57 %
Editors – EBM
0 %
Weezer – SZNZ: Autumn
14 %
Domů
Sdílet
Diskuse