Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2022 18:00
Čas čtení 2:40
Vojtěch Vanda

Fresh Release: Whtevr a Drax vytvořili ryze českou hyperpop spolupráci, DANZ HUN dává Slam Dunk a další nováčci

Fresh Release: Whtevr a Drax vytvořili ryze českou hyperpop spolupráci, DANZ HUN dává Slam Dunk a další nováčci
Zdroj: se souhlasem Danz Huna
HUDBA ČESKO ČESKÝ RAP FRESH RELEASE RAP
Uložit Uložené

Pojď si poslechnout, co je nového!

Škola, práce, podzim – pro studenty snad není smutnější období. Pamatuj však, že hudbu nikdy neumlčí, a pokud si rád občas poslechneš nejnovější český rap, který je tak trochu ztracen v návalu novinek známých interpretů, jsme tu, abychom ti se seriálem Fresh Release pomohli. 

Co je na posledním menu? Vůbec historicky poprvé informujeme o fúzi dvou interpretů, kteří byli hosty našich seriálů Fresh Rap a Fresh Beats, také novinka na vlnách G-Funku a konečně i úplně nepoznaní nováčci, jejichž poslední singl nese znaky taneční UK Garage. Let's go!

Doporučeno
Fresh Release: Atmosféra lobbyboy&saab900turbo, nový NIKØTIN i nováček z UK Fresh Release: Atmosféra lobbyboy&saab900turbo, nový NIKØTIN i nováček z UK 24. srpna 2022 19:36

WHTEVR & DRAX – FastFood

Ultimate combo v rámci českého hyperpopu a také v rámci Fresh Rapu. Je to poprvé od začátku našich seriálů Fresh Rap a Fresh Beats, co se na jednom tracku spojili zástupci, kteří v nich vystupovali. Pražský Whtevr se domluvil s Draxem a dohromady vydali písničku FastFood, pro niž nelze najít jiné přízvisko než „next wave“.

Signifikantní gumový/žvýkačkový sound s bubbly efekty doprovází vysoký hlas rappera, který ze sebe vyventiloval své momentální pocity. Ostatně pokud znáš Whtevrovy písničky, dovolíme si tvrdit, že motiv se v posledních releasech nezměnil. Jde o nenáročnou věc k poslechu pro ty, kteří nejsou konzervativní a dávají prostor širokým obzorům rapové muziky.

Danz Hun – SLAM DUNK

I když nám letní vibe mizí před očima, můžeme se na něj ještě naladit. Jak jistě víš z našeho posledního dílu seriálu Fresh Rap, DANZ HUN v něm předeslal, že se chystá vydat zajímavý videoklip z produkce VOLAMSACALLMAN. Kdo tipoval, že půjde o track s názvem Slam Dunk, který je také jedním z nejoblíbenějších samotného interpreta z EP Bomba, uhádl správně.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Jde o G-Funk, jak má být. Daniel nezapomíná na pohodu, trávu, motokáry ani basketbal. A přestože zde nemává penězi nebo se nesnaží hrát pózu na sílu, poznáš, že se nese na West Coast gangster vibu. Pokud se ti podobný zvuk líbí, nezapomeň, že DANZ HUN bude velmi brzo (nejspíš od podzimu dál) pořádat svou šňůru koncertů MHD, kde dá prostor mladým, méně známým umělcům. Tak bacha na to.

FRESH RAP je seriál, který ti již déle než rok představuje ty nejzajímavější mladé rapové interprety z celého Česka. 

Rap však není pouze o slovech, nýbrž i o melodiích. Proto ti také jednou za měsíc přinášíme story tuzemských producentů v rámci seriálu FRESH BEATS

K tomu jsme začali vydávat i týdenní updaty k tomu, co nového se děje u českých rapových person na vzestupu. Pokud ještě nesleduješ FRESH RELEASE, klikni sem.

Totally Nothin – Lilli

Nemůžeme zapomenout na srdceryvnou zpověď jihočeského rappera Totallyho Nothina, který na konci léta vydal dlouho očekávaný videoklip k tracku Lilli. Čekali jsme smutnou novinku, které nebudou chybět emo prvky, na této věci je však vidno, že se do ní vložila mnohem hlubší a méně prvoplánová myšlenka.

Nejedná se totiž o party rychlovku, ale o ucelený žalozpěv. Bolest, kterou generuje ztráta zřejmě hodně emočně investovaného vztahu, je hmatatelná z reproduktorů. Aniž bychom museli Lilli znát, je nám líto, že spolu s Totallym již nejsou. Zpracování videoklipu je na vyšší úrovni, zvuková úprava je taktéž slušná, a navíc se ke konci dočkáme čistě instrumentální dohry, která je v kontrastu s předešlými releasy příjemnou změnou.

V případě, že máš chvilku, v níž si chceš procítit lítost, tato píseň by ti s ní mohla pomoci. Sdílení nepříjemných zážitků je totiž s časem jeden z nejlepších léků na neduhy.

VlaďkySyn, MAKIN HOLLOV x KLAČANOVCI – MANY THINGS

 

Už nějakou dobu sledujeme TDW CREW ze západu Čech. Když se nám tedy doneslo, že se jim povedlo vytvořit zajímavý singl s UK sound prvky, dali jsme poslech a uznali, že by se ti také mohl líbit. Rappeři VlaďkySyn a MAKIN HOLLOV nejsou žádní nováčci a zlepšují se release od releasu, navíc málokdo je v Česku ochotný vydat se na taneční/garage cestu, což je určitě osvěžení.

Doporučeno
Kdyby chtěl, zhypnotizuje tě i přes telefon. „Hypnóza je nástroj. Je nezávadná, ale dá se zneužít,“ říká Jakub Kdyby chtěl, zhypnotizuje tě i přes telefon. „Hypnóza je nástroj. Je nezávadná, ale dá se zneužít,“ říká Jakub 22. března 2024 9:00

Je nám jasné, že postprodukce, klipy ani rap nejsou v podání kolektivu THE DIFFERENT WAY dokonalé. Zde bychom ale rádi poukázali na fakt, že každý jednou začíná a rozpoznaný talent by se měl podpořit. Kluky budeme nadále sledovat a kdo ví, třeba se jednou objeví v jednom z našich seriálů.

Domů
Sdílet
Diskuse