Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
24. srpna 2022 19:36
Čas čtení 2:34

Fresh Release: Atmosféra lobbyboy&saab900turbo, nový NIKØTIN i nováček z UK

Kategorie:
Hudba
Uložit Uložené
Fresh Release: Atmosféra lobbyboy&saab900turbo, nový NIKØTIN i nováček z UK
Zdroj: Jiří Žák/se souhlasem

V dnešním díle budeme dohánět resty z dob, kdy bylo releasů tolik, že se daly přehlédnout. Určitě to ale nebylo schválně!

Zůstanu svůj je název věhlasné skladby jednoho z nejznámějších českých zpěváků všech dob Karla Gotta. A my se jím jasně řídíme. Zůstali jsme totiž u svého dohánění všech nových rapových releasů, které se urodily v naší kotlině. Léto je tak trochu hektické období, během něhož mají mladší z nás více času, což obvykle znamená více materiálu pro nás. Projít jej všechen chce čas, stejně jako jeho prezentace, která přichází nyní.

V dnešním díle se znovu setkáš se starými známými, které můžeš znát ze seriálu Fresh Rap, máme zde ale také jméno, o němž jsme ještě vůbec nepsali. Pokud máš tedy nastražené uši, můžeme se do představování dát společně.

12. srpna 2022 17:00 Čas čtení 4:25 Fresh Release: Tři alba od Butterclubu, Esposito a Efenel posílají další banger a True Gabe dupe na pedál Fresh Release: Tři alba od Butterclubu, Esposito a Efenel posílají další banger a True Gabe dupe na pedál

NIKØTIN & PAWLIE POIZN – W$TD

Drumy, party, tempo. Vypadá to, že se NIKØTIN vrací zpátky do dnů, v nichž jako Plastic v tracku DEJ SI TO NAPOSLED vyzval k absolutnímu dosažení diskotékové nirvány i xholakys. Asi není náhodou, že mu i v nejnovějším videoklipu W$TD sekunduje PAWLIE POIZN, rapper a kytarista v kapele Koblížci, který k úspěchu prvního zmíněného tracku přispěl také velkou měrou.

Velká moudra v textu nečekej, tady se prostě a jednoduše kalí. Za zvuku tvrdého synťáku a basy jsme svědky jen demolice lokálních klubů, k níž jistě dojde, pokud nás znovu nezmáčkne koronavirus během nadcházející klubové sezóny. Pro uvolnění, nebo například do fitka, je to ideální volba.

AMK – HODINY

Hodně aktivní AMK se přihlásil s dalším vizuálem k singlu HODINY, který mluví o nekonečném utrpení s rychle utíkajícím časem. Kromě toho nás ale seznamuje i s nástražným systémem jménem život, jenž na všechny sny a touhy obvykle vrhá stín, když nás k vystřízlivění donutí realita.

Ne však u AMK, který tvrdí, že „musí umřít jako star“, pročež se ze svého posunu od neznámého kluka k interpretovi, jemuž se povedlo dostat až ke smlouvě s nahrávací společností, zpovídá. Je pravda, že ne každý má takové štěstí a zároveň odpovědnost o svou kariéru pečovat. Proto držíme palce a doufáme, že to půjde nahoru i nadále.

FRESH RAP je seriál, který ti již déle než rok představuje ty nejzajímavější mladé rapové interprety z celého Česka. 

Rap však není pouze o slovech, nýbrž i o melodiích. Proto ti také jednou za měsíc přinášíme story tuzemských producentů v rámci seriálu FRESH BEATS

K tomu jsme nedávno začali vydávat i týdenní updaty k tomu, co nového se děje u českých rapových person na vzestupu. Pokud ještě nesleduješ FRESH RELEASE, klikni sem.

 lobbyboy&saab900turbo – čtyři

Možná si vzpomeneš, jak jsme v květnu zveřejnili článek o pražské dvojici lobbyboy&saab900turbo, jejíž specifický styl, atmosféra a umělecké zaměření zajímavě ozvláštnily náš seriál Fresh Rap. Specificky jsme zmiňovali zejména píseň z EP Macocha s názvem čtyři, kvůli níž jsme několikrát na Soundcloudu promáčkli tlačítko replay. 

26. března 2024 11:00 Čas čtení 6:20 REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard

Sympatické těleso ve složení Kateřina Konvalinová a Erika Velická dodrželo slovo a uzavřelo kruh svých videoklipů v červenci. Jejich trippy vizuál s atmosférickým kouřem a citem pro uměleckost hezky dokreslil hudební linku s postapo feelingem. Když jsme si jej poslechli a zkoukli znovu, položili jsme si otázku, co všechno patří do škatulky alternativního hip hopu a jestli podobné výtvory nejsou náhodou už za jeho hranicí.

CIPCALAA – VIZE EP

CIPCALAA VIZE
Zdroj: se souhlasem CIPCALAA

Poslední novinkou je celý projekt, se kterým svět seznámil CIPCALAA. Je to EP, jmenuje se VIZE a obsahuje sound, který bychom velmi jednoduše mohli zařadit mezi UK Drill. Ono to ani nejde jinak, v prvním videoklipu k singlu VŽDYŤ VÍŠ se vycházející umělec postavil sám do ulic Bradfordu, kde rapoval jak v češtině, tak i v angličtině.

Refresher byl s umělcem, jenž by rád přitáhl pozornost posluchače, v kontaktu. Uvedl, že track NIKDY MĚ NEMĚLI RÁDI produkoval LADDY SOUND, kterého můžeme znát z písní od Bobbyho Blaze nebo ze spoluprací Lvcase Dopa. Necháváme na tobě, jestli EP podpoříš, nebo ne. My se domníváme, že i přes evidentní nedostatky, které v tracích níže najdeš, by nebylo dobré CIPCALAA ignorovat. Má evidentní talent, který se sám, jak nám řekl, bude snažit v nejbližších měsících prodat.

Domů
Sdílet
Diskuse