Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík TASR
3. října 2022 17:41
Čas čtení 0:33

Kadyrov chce poslat své tři syny bojovat na Ukrajinu. Je jim 14, 15 a 16 let

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Kadyrov chce poslat své tři syny bojovat na Ukrajinu. Je jim 14, 15 a 16 let
Zdroj: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo, AP

Čečenský vůdce přišel s dalším svérázným výrokem.

Ramzan Kadyrov prohlásil, že na Ukrajinu posílá bojovat své syny, kterým je teprve 14, 15 a 16 let. S touto informací přišel prostřednictvím sociální sítě Telegram. Podle jeho slov jejich „touhu ukázat se v pořádném boji“ vítá. „Brzy půjdou do první linie a budou na nejtěžších úsecích kontaktní linie,“ tvrdí čečenský vůdce. Informuje o tom agentura TASR.

Kadyrov se více než efektivitou svých vojáků během války na Ukrajině proslavil výroky, které se často staly terčem výsměchu. Už v červenci tvrdil, že plánují demilitarizovat NATO a po dobytí Kyjeva potáhnou na Polsko.

Po ukrajinské protiofenzivě však změnil rétoriku a kritizoval ruský postup. Chvástal se dokonce, že si bude muset promluvit s vedením ruského resortu obrany, a později Rusy prchající před válkou nazýval padouchy. S vyhrocenými výroky přitom nepřestává a Moskvu po nedávné porážce ve městě Lyman vyzval, aby využila svých taktických jaderných zbraní.

Domů
Sdílet
Diskuse