Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2022 22:12
Čas čtení 0:47
Dominik Vetrák

Nové hry na PlayStation vyjdou v budoucnu i na PC, některé ve stejný den jako na PS5

Nové hry na PlayStation vyjdou v budoucnu i na PC, některé ve stejný den jako na PS5
Zdroj: Playstation
TECH NOVÉ HRY PS5 ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

O strategii informoval šéf Playstation Studios Hermen Hulst.

Šéf Playstation Studios Hermen Hulst překvapil, když v rozhovoru pro japonský herní web Famitsu prozradil změnu strategie obchodu a vývoje budoucích her od Playstation Studios. Informuje o tom web Axios. Hry od Sony už nějakou dobu vycházejí i na PC, jako například Days Gone, Horizon Zero Dawn, Sackboy nebo God of War, a šéf Playstationu nyní řekl, že v tomto trendu budou pokračovat.

Doporučeno
Sex, násilí a hrozba pro mládež. Toto je 10 zakázaných a cenzurovaných her Sex, násilí a hrozba pro mládež. Toto je 10 zakázaných a cenzurovaných her 21. září 2022 6:00

Všechny budoucí hry od Playstation Studios vyjdou také na PC. Singleplayerovým hrám to bude trvat nejméně rok (je tak možné, že God of War: Ragnarök vyjde na PC koncem roku 2023, respektive v roce 2024). Multiplayerové hry však budou s největší pravděpodobností vycházet na PS5 a PC ve stejný den.

Je to proto, aby měly hry od začátku fungování větší herní základnu. Můžeme tedy očekávat, že chystaná multiplayerová hra ze světa The Last of Us vyjde ve stejný den na PC i PS5.

Šéf PlayStation Studios navíc prozradil, že God of War: Ragnarök nemusí být poslední cross-gen hrou. Znamená to, že i některé budoucí tituly od Sony mohou vyjít ještě na zastaralou konzoli PS4. Pro samotnou kvalitu her to však může představovat problém, jelikož starý hardware konzole PS4 omezuje možnosti vývojářů a designérů her.

Domů
Sdílet
Diskuse