Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2022 8:30
Čas čtení 2:58
Dominik Vetrák

RECENZE: She-Hulk je nejhorší marvelovka v historii

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Vyplatí se sledovat nový marvelovský seriál? Spíše ne.

Na marvelovský seriál She-Hulk jsme se těšili. Hlavní roli měla ztvárnit talentovaná Tatiana Maslany, menší roli měl mít Daredevil, a dokonce i Hulk, přičemž mělo jít o komediální seriál z právnického prostředí. O to víc jsme byli překvapeni, jak slabý seriál z toho nakonec vznikl.

She-Hulk je na komedii až překvapivě nevtipným seriálem. Má milou atmosféru plnou úsměvných momentů, ale nedokážeme si vzpomenout na více než jednu scénu, která nás skutečně pobavila.

Doporučeno
House of the Dragon: Jak se rodí draci a kdo má na ně právo? Kolik draků jsme už v seriálu viděli a komu patří? House of the Dragon: Jak se rodí draci a kdo má na ně právo? Kolik draků jsme už v seriálu viděli a komu patří? 6. října 2022 14:30

Navíc máme dojem, že tvůrci dostatečně nevyužili právnické a soudní prostředí a ani jeden případ se nevyrovnal zajímavosti Daredevilových případů ze seriálu na Netflixu (a to ten seriál potlačil právnickou část života Matta Murdocka do pozadí).

She-Hulk
Zdroj: Disney+

Zpracování internetových trollů je povedené, ale příliš zdlouhavé

She-Hulk byl nejlepší ve zcela první epizodě a následně v posledních dvou třech. Zbytek seriálu byl tak trochu zbytečný, nudný a bez jakékoli vize, která by ho držela pohromadě. Tvůrci seriálu se na pozadí příběhu snažili rozebrat několik důležitých témat, jako například akceptování sebe sama a pozitivní vztah ke svému tělu.

I když se Jennifer Walters alias She-Hulk nepovažuje za atraktivní ženu, což je naprosto v pořádku, tvářit se, že ji tak vidí 99 procent chlapů na internetové seznamce, působí velmi uměle a levně. Jen je totiž atraktivní a sexy žena. Důležitou součástí „humoru“ a kritiky určité části internetové společnosti je zobrazení trollů na sociálních sítích, konspirátorů a lidí, kteří jsou s největší pravděpodobností marvelovskou verzí Kiwi Farms.

Šlo o skupinu lidí, kteří veřejně osočovali, hanobili, špehovali a obtěžovali známé osoby. Tři oběti jejich vinou dokonce spáchaly sebevraždu. She-Hulk se sice daří ukázat pravou tvář těchto lidí, touto dějovou linií se však zabývá až příliš dlouho. Žádný racionální člověk nepotřebuje o takové lidské havěti uvažovat déle než několik vteřin, než mu dojde, co je to za odpad společnosti.

She-Hulk
Zdroj: Marvel Studios

Tvůrci She-Hulk však měli dojem, že to musí být provázáno s hlavním záporákem seriálu a přítomno v každé epizodě, což se rychle ohraje. Na druhé straně díky tomu mohli tvůrci natočit dvě dosti drsné a seriózní scény, takže se ta negativa vynulovala.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Faktem však zůstává, že seriálu chybí pevná dějová kostra, kolem které by se odvíjely všechny ostatní události v životech postav. Tento formát by se tvůrcům dal odpustit, a dokonce bychom si jej uměli i užívat, kdyby se jim podařilo splňovat kvality žánrového formátu, jako jsou zajímavé postavy a kvalitní humor.

She-Hulk ovšem není vtipný seriál a zajímavých postav má jen několik. Marvelu se podařilo vytvořit sympatickou hrdinku s krví Hulka a její představitelka Tatiana Maslany je skvělá, zbytek však za moc nestojí. Ještě Benedict Wong a jeho kouzelník Wong měli v tomto seriálu jedny z nejslabších scén v rámci celého marvelovského světa. Tedy až na dějovou linii s jeho novou kámoškou Madisynn, která byla velmi povedená.

She-Hulk
Zdroj: Disney+

Daredevil si pro sebe krade celý seriál

Nejlepší epizoda byla právě osmá část s Daredevilem, který si kradl celý seriál pro sebe a se She-Hulk měl vynikající chemii. Jelikož se bavíme o marvelovce, asi tě nepřekvapí, že záporáci jsou strašně nevýrazní. Podobně jako akce. Moc jí v seriálu není, což vůbec nevadí, ale už i ta, která tam je, spočívá jen v tom, že She-Hulk je větší a silnější než normální lidé a není v tom nic vzrušujícího a nápaditého.

Občas však budeš rád, že se She-Hulk přemění zpět do civilní formy Jennifer Walters, protože počítačové triky, které z ní dělají She-Hulka, jsou někdy velmi viditelně nedokončené a pochybné.

Doporučeno
První drogu jsem měl ve čtyřech letech, říká Dominik. Proč je pro Čechy lákavý hlavně pervitin? První drogu jsem měl ve čtyřech letech, říká Dominik. Proč je pro Čechy lákavý hlavně pervitin? 20. února 2024 11:00

Časem si na to zvykneš, ale za takové věci je třeba Marvel kritizovat, obzvláště ve světle událostí letošního roku, kdy ho tvůrci počítačových triků obvinili za to, jak se k nim chová a v jakých neetických podmínkách pracují. Vůbec se nedivíme, že výsledkem jsou takové podprůměrné trikové scény.

She-Hulk
Zdroj: Disney+

Nejhorší marvelovka vůbec

She-Hulk je podprůměrný seriál a s přehledem nejhorší marvelovka (ať už filmová, nebo seriálová), jakou kdy studio Marvel vydalo. Samotná postava She-Hulk je ovšem sympatická, takže budeme rádi, až ji uvidíme po boku Hulka či Daredevila. Druhou sérii stejného seriálu však už nesneseme. Stačí, když si pustíš první část a následně poslední tři.

Zbytek je ztráta času. She-Hulk totiž selhává z několika hledisek. Není to vůbec komediální seriál a nedokáže se ani opřít o žádnou stabilní dějovou kostru, která by byla bohatá na dlouhodobě zajímavá témata. Seriálu tedy udělujeme pět bodů z deseti.

Nejhorší je, že fanoušci seriálu vychvalující ho do nebes odmítají na některých fórech uznat docela legitimní argumenty o jeho (ne)kvalitě. Svádějí to na „hejt“ od stejných lidí, z jakých si seriál dělá posměch, respektive jací obtěžují Jennifer Walters.

Domů
Sdílet
Diskuse