Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
8. října 2022 10:49
Čas čtení 0:41

Gynekolog Robert Hadden sexuálně obtěžoval 147 žen. Nemocnice jim jako odškodnění vyplatí 165 milionů dolarů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Gynekolog Robert Hadden sexuálně obtěžoval 147 žen. Nemocnice jim jako odškodnění vyplatí 165 milionů dolarů
Zdroj: Pexels/Pavel Danilyuk/volně k užití

Prokurátoři v žalobě označují Haddena za „predátora v bílém plášti“.

Dvě nemocnice ve státě New York vyplatí 165 milionů dolarů 147 obětem sexuálního obtěžování, informují New York Times. Dopouštěl se ho gynekolog Robert Hadden, kterého v roce 2016 uznal soud vinným ze sexuálních deliktů. Hadden se vzdal lékařské licence a na federální soud v otázce zneužívání mladých pacientek ještě čeká na svobodě. Prokurátoři v žalobě podle NY Post označují Haddena za „predátora v bílém plášti“.

2. října 2022 14:01 Čas čtení 1:11 Sexuální obtěžování na výzkumné stanici na Antarktidě. Ženy si ani nemohly v soukromí vyměnit menstruační pomůcky Sexuální obtěžování na výzkumné stanici na Antarktidě. Ženy si ani nemohly v soukromí vyměnit menstruační pomůcky

Ženy měl sexuálně obtěžovat více než 20 let. Vybíral si především mladé oběti. Patřila mezi ně i mladá dívka, při jejímž porodu profesionálně asistoval. Kolumbijská univerzitní nemocnice a presbyteriánská nemocnice v New Yorku oznámily výši odškodnění poté, co ještě minulý rok vytvořily kompenzační fond ve výši 71 milionů dolarů pro 79 bývalých pacientek.

Kolumbijská univerzitní nemocnice v oficiálním prohlášení uvedla: „Hluboce litujeme bolesti, kterou utrpěly pacientky Roberta Haddena, a doufáme, že tato usnesení poskytnou určitou míru podpory ženám, kterým ublížil. Všem ženám, které se přihlásily, musíme poděkovat.“

Anketa:
Setkala ses s nevhodným chováním při prohlídce u gynekologa?
Ano.
Ne.
Ano.
33 %
Ne.
67 %
Domů
Sdílet
Diskuse