Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič
16. října 2022 11:07
Čas čtení 0:42

VIDEO: Krétu zasáhly silné záplavy. Úřady hlásí jednu oběť a pohřešované osoby

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Krétu zasáhly silné záplavy. Úřady hlásí jednu oběť a pohřešované osoby
Zdroj: TASR/AP

Všechna oblíbená turistická místa byla až do odvolání pro veřejnost uzavřena.

Jeden mrtvý, dva pohřešovaní a stovky telefonátů o pomoc. Taková je statistika pátečních přívalových záplav na řeckém ostrově Kréta, píše The Guardian.

Padesátiletý muž zemřel poté, co zůstal zaklíněný ve svém autě v jižní části ostrova. Dvě osoby jsou pohřešovány. Silnice v přímořských vesnicích zaplavila voda, která odnášela vše, co jí přišlo do cesty.

„Situace se vymkla kontrole, počasí v regionu bylo výjimečné,“ řekl starosta letoviska Sitia. Regionální představitel Nikos Syrigonakis dodal, že „je to těžký den“, a obyvatele vyzval, aby omezili svůj pohyb.

Jen za páteční ráno přijaly pohotovostní složky přes 450 telefonátů. V archeologickém muzeu v letovisku Sitia uvízlo osm turistů a ochrankář.

Všechny ostrovní rokliny a oblíbená turistická místa byla až do odvolání pro veřejnost uzavřena. Pro výjimečnou situaci bylo zmobilizováno oddělení civilní obrany. To vyzývá všechny občany Kréty, ale i okolních ostrovů, aby byli ostražití.

krétakrétakréta
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse