Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
25. října 2022 14:22
Čas čtení 0:27

Smolař dne: Bagrista překopl kabel a tisíce domácností byly rázem bez elektřiny

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Smolař dne: Bagrista překopl kabel a tisíce domácností byly rázem bez elektřiny
Zdroj: Pexels/PhotoMIX Company/volně k užití

Téměř tři tisíce domácností zůstaly v pondělí odpoledne ve Šternberku na Olomoucku a několika okolních obcích bez elektřiny poté, co třiapadesátiletý řidič bagru při výkopových pracích omylem překopl vysokonapěťový elektrický kabel.

Bagrista tak část města odřízl od dodávky elektrické energie. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Za poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti hrozí u soudu až roční vězení nebo zákaz činnosti. ČTK to sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Oznámení o přerušení dodávky elektrické energie ve Šternberku a okolí obdrželi policisté v pondělí odpoledne. „Podle dosavadních informací měl bagrista okolo 15:00 odpoledne během výkopových prací na soukromém pozemku nacházejícím se v jedné z místních částí Šternberka překopnout vysokonapěťový elektrický kabel. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun,“ uvedla Vaňharová.

Na místo dorazili opraváři distribuční firmy, kteří poškozený vysokonapěťový kabel opravili. „Během několika následujících hodin byli všichni odběratelé postupně připojeni zpět do sítě,“ dodala Vaňharová.

Domů
Sdílet
Diskuse