Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. listopadu 2022 11:00
Čas čtení 10:10
Vojtěch Vanda

Test mražených pizz: Našli jsme mraženou pizzu v supermarketu za výhodnou cenu, která opravdu chutná jako z pizzerie

Test mražených pizz: Našli jsme mraženou pizzu v supermarketu za výhodnou cenu, která opravdu chutná jako z pizzerie
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
GASTRO ČESKO PIZZA TEST POTRAVIN
Uložit Uložené

Škola je v plném proudu, ty se potřebuješ před party rychle najíst v supermarketu a nechceš za jídlo utratit majlant. Také by se ti hodilo, kdyby příprava netrvala celý den. Neboj se, vybereme ti tu nejlepší mraženou pizzu na trhu.

Stejně jako instantní nudle nebo omáčka v prášku, mražená pizza bývá často útočištěm těch, kteří buďto nechtějí, neumějí, nebo nemají čas normálně vařit. Vhod přijde taktéž lidem, již mají hluboko do kapsy nebo na ni mají prostě chuť.

Patříš-li tedy například ke studentům, jejichž brigády či kapesné neunesou víc než nájem a sedánek v hospodě, či prostě jen pátráš po tom nejlepším, co ti mohou polotovary ze supermarketů nabídnout, zbystři.

Jsme tu totiž s velkým testem mražených pizz, jejichž cenovka by měla být nízká, dostupnost je vynikající a potenciál dobře se najíst byl až dosud diskutabilní. 

Doporučeno
Velký test nanuků do 10 korun: Které jsou nejlepší a kterým je lepší se vyhnout? Velký test nanuků do 10 korun: Které jsou nejlepší a kterým je lepší se vyhnout? 3. října 2022 6:00

Otázkou je, kterou z pizz nakonec vybrat. Podle nás by měla mít tradiční oblohu, být dostupná pro většinu populace a také většině z ní chutnat. Když jsme si dali dvě a dvě dohromady, vyšla nám jako ideální ta nejznámější – pizza Margherita. Ve většině případů si na ní pochutnají i vegetariáni, je klasikou a předpoklad byl takový, že se dá koupit všude a každý výrobce ji bude nabízet.

 

Anketa:
Který polotovar máš nejradši?
Mraženou pizzu.
Instantní polévky.
Omáčky v prášku.
Jiné.
Mraženou pizzu.
74 %
3977 Hlasů
Instantní polévky.
17 %
888 Hlasů
Omáčky v prášku.
2 %
129 Hlasů
Jiné.
7 %
373 Hlasů
Jak jsme hodnotili

Pokud jsi již četl*a některý z našich testů, víš, že nejsme odborníci. Testujeme podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, které pojíme s fakty. Měj tak prosím na paměti, že nemáme doma chemickou laboratoř, nejsme odborníci na potraviny, a proto je náš názor tvořen hlavně chuťově a prakticky.

K našemu testu jsme se vydali do supermarketů nejdostupnějších řetězců v Česku, kterými jsou Billa, Lidl, Tesco, Kaufland, Albert a Penny, odkud jsme nakoupili všechny dostupné mražené pizzy Margherita a podrobili je testu.

Pokud vybraná značka nedisponovala pizzou Margherita, ale nabízela pizzu Mozzarella, otestovali jsme ji. V případě, že značka disponovala oběma verzemi, upřednostnili jsme Margheritu (výjimku tvořila značka Dr. Oetker). Dohromady jsme vyzkoušeli 10 mražených pizz včetně některých bezlepkových a bezlaktózových verzí.

Co nás u nich zajímalo nejvíce? Chuť jsme řadili ze všech atributů nejvýše, zajímalo nás ale také samozřejmě celkové složení, cena, způsob přípravy či certifikáty. Na závěr jsme je seřadili na škále od 1 (nech v mrazáku) do 10 (nenechávej v mrazáku) podle toho, jak bychom ti je doporučili.
TIP: Rozdíl na první pohled mezi mraženou Margheritou a Mozzarellou je ve složení sýra. Zatímco v první jmenované je kromě mozzarelly i eidam, v druhé se setkáme pouze s mozzarellou.

Seznam testovaných pizz:

Clever Pizza Margherita

Dr. Oetker Ristorante Pizza Margherita

K-Classic Pizza Stone Baked Margherita

Schär Pizza Margherita Lactose Free (Gluten-Free)

Dr. Oetker Ristorante Pizza Mozzarella

Tesco Stonebaked Margherita

Trattoria Alfredo Stonebaked Pizza Margherita

Pizza Bufala

Pizza se sýrem

San Fabio Pizza Margherita


Clever Pizza Margherita

Pizza mražená
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Výrobce: neuveden
Obchod: Billa
Hmotnost: 300 g
Cena: 43,90 Kč

Sáhli jsme do našeho nákupu a rozhodli jsme se, že test otevřeme obyčejnou pizzou privátní značky supermarketu Billa. Clever Pizza Margherita měla na své krabici napsáno, jakými různými způsoby je možné ji připravit, tak jsme si vybrali pro nás ten nejlepší. Po vytažení z krabice se nejprve zdálo, že jsme si nevybrali úplně nejlepší odrazový můstek, jelikož obrázek úplně nekorespondoval s tím, co jsme viděli na plechu.

Pizza mražená
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda

Bledá placka s rajčatovým protlakem, na níž byl velmi řídký posyp sýra a žádná stopa po uvedeném koření, nevypadala vábně. Když jsme ji ale vložili do trouby, už po 6 minutách začala vonět. Možná to bylo tím, že jsme byli hladoví, ale museli jsme polknout slinu, aby byl náš test spravedlivý.

Když jsme se do ní zakousli, cítili jsme, že se jedná o jednu ze sladších variant mražené pizzy. V protlaku jsme cítili jablka, na skus ale byla placka dobrá i poměrně křupavá. Absence sýra však byla značná. Chuť ale v celkovém kontextu byla nijaká. Žádný zázrak.

Pizza mražená
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda

Nešlo tedy o nijak závadný začátek, ale také nás to nedostalo do obrátek. Na krabici se značka Clever pyšní certifikátem „dobré kvality za diskontní ceny“, ale náš test ukázal, že existují lepší varianty. 

Hodnocení: 4/10


Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 123821 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse