Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík TASR
28. října 2022 20:08
Čas čtení 0:31

Německá vláda zvažuje odchod z Twitteru. Důvodem je Elon Musk, který chce na sociální síti uvolňovat omezení

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Německá vláda zvažuje odchod z Twitteru. Důvodem je Elon Musk, který chce na sociální síti uvolňovat omezení
Zdroj: Hannibal Hanschke/Pool Photo, AP

Nový majitel Twitteru by chtěl na sociální síti snížit počet omezení v rámci zveřejňování obsahu.

Miliardář Elon Musk dovršil odkoupení Twitteru. Německá vláda krátce nato prostřednictvím mluvčího Steffena Hebestreita informovala, že zvažuje odchod ze sociální sítě. Mluvčí však uvádí, že změna vlastníka není ohrožením.

„Během příštích týdnů a měsíců budeme pozorně sledovat možné změny na této platformě a následně přijmeme své závěry,“ vyjádřil se Hebestreit, podle kterého má Twitter vliv na německou společnost.

Anketa:
Zůstaneš na Twitteru po změně jeho majitele?
Ano.
Ne.
Nejsem na Twitteru.
Ano.
57 %
Ne.
12 %
Nejsem na Twitteru.
31 %

Musk v minulosti prohlašoval, že by chtěl na sociální platformu přinést více svobody a zredukovat omezení. Existuje proto obava, že by Twitter zaplavilo více příspěvků s pochybným obsahem. Twitter však musí nadále dodržovat zákon o digitálních službách. V opačném případě by mu hrozily vysoké pokuty.


Nový majitel Elon Musk mezi prvními kroky po převzetí Twitteru vyhodil část jeho vedení. Propustil například generálního ředitele Paraga Agrawala i finančního ředitele Neda Segala, uvádí The Washington Post a CNBC.

Domů
Sdílet
Diskuse