Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
10. listopadu 2022 9:27
Čas čtení 0:59

Video: Muž podrobuje mobily testu odolnosti, nový herní smartphone přelomil na první pokus

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené
Video: Muž podrobuje mobily testu odolnosti, nový herní smartphone přelomil na první pokus
Zdroj: Unsplash/Ashkan Forouzani

I kvůli odolnosti sahá stále více lidí po starších, ne tak chytrých telefonech.

Zack Nelson vystupuje na YouTube pod přezdívkou JerryRigEverything. Na oblíbeném kanále s více než 7,5 milionu odběratelů zveřejňuje recenze technologií včetně chytrých telefonů nebo hodinek a testuje zejména jejich pevnost a odolnost. V jednom z takových testů naprosto selhal nový herní telefon Asus ROG Phone 6.

Mobil skončil zlomený na dvě části

Společnost se podle serveru Mashable dnes zaměřuje spíš na vzhled a funkce mobilních telefonů než na jejich odolnost. Názorně to ukázal právě Nelson ve svém nejnovějším videu. Svému testu odolnosti podrobil nový Asus ROG Phone 6. Youtuber doufal, že když se loni Asus ROG Phone 5 zlomil jako větvička, s novou řadou to bude jiné. Spletl se. Ani ROG Phone 6 představený letos v létě opravdu důkladným testem neprošel.

Problémy ukázalo už podrobení Mohsovy stupnici tvrdosti. Sklo Gorilla Glass Victus, které mělo být super odolné, se poškrábalo na stupnici 6. Potvrdilo se také, že boky jsou vyrobeny z hliníku. Zkouška ohybem v závěru videa pak dopadla katastrofálně. ROG Phone 6 se zlomil v půli, a to velmi snadno hned při prvním pokusu. Obrazovka sice nepraskla, ale ohnula se tak, že byla prakticky nepoužitelná. Úplně zničená skončila zadní strana mobilu.

3. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 5:23 Byznysové nápady, které vydělaly celebritám miliardy korun. Kdo prodává šampaňské a kdo vsadil na maso? Byznysové nápady, které vydělaly celebritám miliardy korun. Kdo prodává šampaňské a kdo vsadil na maso?

I kvůli odolnosti sahá v posledních letech stále více lidí po starších telefonech. Vyhledávání takzvaných dumbphones (v překladu hloupých mobilů) vzrostlo podle společnosti SEMrush mezi lety 2018 až 2021 o 89 procent. V roce 2021 se jich celosvětově prodala jedna miliarda. Prodaných smartphonů pak loni nebylo až o tolik více, sáhlo po nich 1,4 miliardy kupujících.

Anketa:
Dáváš při výběru pozor, jak odolný je tvůj mobil?
No, asi moc ne.
Dbám po nákupu na kvalitní obal, ochranu čočky atd.
Určitě ano, je to priorita.
No, asi moc ne.
27 %
Dbám po nákupu na kvalitní obal, ochranu čočky atd.
33 %
Určitě ano, je to priorita.
40 %
Domů
Sdílet
Diskuse