Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
23. listopadu 2022 8:17
Čas čtení 0:54

Před plzeňskou základní školou se upálil muž (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Před plzeňskou základní školou se upálil muž (Aktualizováno)
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Podle deníku Právo se sedmdesátiletý muž polil hořlavinou, kterou měl v PET lahvích.

Aktualizováno 8:37 – V Brojově ulici v Plzni zasahovali v úterý krátce po 23. hodině záchranáři. Před tamní základní školou se zapálil asi sedmdesátiletý muž. Oživit se ho nepodařilo. Policie případ vyšetřuje jako sebevraždu. Na tragickou událost upozornil deník Právo.

Policisté vyloučili cizí zavinění

„Ještě před naším příjezdem se ho snažili uhasit policisté. Naše jednotka pak pomáhala s resuscitací,“řekl Právu řídící důstojník hasičů. Podle mluvčí krajské záchranné služby Marie Svobodové trvala resuscitace asi třicet minut, životní funkce muže se ale obnovit nepodařilo. Zranění, která muž utrpěl, byla podle Svobodové fatální.

Mluvčí policie Eva Červenková uvedla, že policisté vyloučili cizí zavinění a případ vyšetřují jako sebevraždu. Reportér deníku Právo na místě zjistil, že muž se polil hořlavinou, kterou měl v PET lahvích.

Podle informací serveru Krimi–Plzeň nechal muž doma dopis na rozloučenou a odešel z bytu s úmyslem ukončit svůj život. Muž si podle zjištění serveru polil hlavu, ramena a přední část těla hořlavinou.

Pokud tě trápí myšlenky, že bys mohl*a sám*a sobě nebo ostatním lidem ublížit, kontaktuj Linku bezpečí na čísle 116 111. Můžeš využít i možnosti chatu denně mezi 9–13 h a 15–19 h. Vše je anonymní.

Jestli se ti nepodaří dovolat, zkus zavolat za chvíli znovu. Je možné, že zrovna pomáhají někomu, kdo se dovolal před tebou.

Pokud tě trápí myšlenky na sebevraždu, můžeš využít i Linku první psychické pomoci na čísle 116 123.
Domů
Sdílet
Diskuse