Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. prosince 2022 17:18
Čas čtení 0:55

Ve Znojmě a Třebíči hrozil anonym bombami ve školách, výhružný e-mail přišel z ruské IP adresy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ve Znojmě a Třebíči hrozil anonym bombami ve školách, výhružný e-mail přišel z ruské IP adresy
Zdroj: Policie ČR

K explozi v avizovaných 13:00 nedošlo.

V jihomoravském Znojmě a v Třebíči na Vysočině policisté v úterý evakuovali všechna školská zařízení. Důvodem byl e-mailový anonym, který hrozil výbuchy bomb. Výhružný e-mail přišel třebíčské a znojemské radnici z ruské IP adresy. Informaci přinesl třebíčský Deník.

„Sláva Rusku,“ stálo v e-mailu

Anonymní e-mail s oznámením, že v několika školách jsou nainstalované výbušniny, obdržela v úterý v dopoledních hodinách třebíčská radnice. „Městský úřad vyrozuměl Policii ČR i ředitele všech škol na území města. Výuka na všech školách byla přerušena a děti odešly ze škol bezpečně domů,“uvedlo tiskové oddělení města. Mluvčí Irini Martakidisová pak pro Deník část výhružné zprávy citovala„Nainstalovali jsme výbušniny do několika škol ve vašem městě. Odfouknou ve 13:00. Sláva Rusku.“

„Některé školy v Třebíči poté, co je kontaktovala policie, pustily žáky dříve domů. Bylo to spíše z preventivních důvodů, protože Městský úřad v Třebíči přijal mailovou komunikaci, ze které vyplývá, že by někdo mohl hrozit školám v Třebíči,“ sdělila Deníku policejní mluvčí Dana Čírtková před 13. hodinou, kdy mělo dojít k explozi.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Policie následně kontaktovala ředitele škol. „My jsme nevyhodnotili, že by byla situace na evakuaci, ale ředitelé některých škol zřejmě ukončili vyučování kolem poledne,“ dodala Čírtková.

V jihomoravském Znojmě se evakuace týkala celkem 18 školních objektů, na jejich vyklizení spolupracovala policie s radnicí. Většina dětí šla podle Deníku s učiteli ven, do parku nebo do města. K explozi v avizovaných 13 hodin nedošlo a po pachateli policie pátrá. 

Domů
Sdílet
Diskuse