Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. prosince 2022 17:18
Čas čtení 0:55

Ve Znojmě a Třebíči hrozil anonym bombami ve školách, výhružný e-mail přišel z ruské IP adresy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ve Znojmě a Třebíči hrozil anonym bombami ve školách, výhružný e-mail přišel z ruské IP adresy
Zdroj: Policie ČR

K explozi v avizovaných 13:00 nedošlo.

V jihomoravském Znojmě a v Třebíči na Vysočině policisté v úterý evakuovali všechna školská zařízení. Důvodem byl e-mailový anonym, který hrozil výbuchy bomb. Výhružný e-mail přišel třebíčské a znojemské radnici z ruské IP adresy. Informaci přinesl třebíčský Deník.

„Sláva Rusku,“ stálo v e-mailu

Anonymní e-mail s oznámením, že v několika školách jsou nainstalované výbušniny, obdržela v úterý v dopoledních hodinách třebíčská radnice. „Městský úřad vyrozuměl Policii ČR i ředitele všech škol na území města. Výuka na všech školách byla přerušena a děti odešly ze škol bezpečně domů,“uvedlo tiskové oddělení města. Mluvčí Irini Martakidisová pak pro Deník část výhružné zprávy citovala„Nainstalovali jsme výbušniny do několika škol ve vašem městě. Odfouknou ve 13:00. Sláva Rusku.“

„Některé školy v Třebíči poté, co je kontaktovala policie, pustily žáky dříve domů. Bylo to spíše z preventivních důvodů, protože Městský úřad v Třebíči přijal mailovou komunikaci, ze které vyplývá, že by někdo mohl hrozit školám v Třebíči,“ sdělila Deníku policejní mluvčí Dana Čírtková před 13. hodinou, kdy mělo dojít k explozi.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Policie následně kontaktovala ředitele škol. „My jsme nevyhodnotili, že by byla situace na evakuaci, ale ředitelé některých škol zřejmě ukončili vyučování kolem poledne,“ dodala Čírtková.

V jihomoravském Znojmě se evakuace týkala celkem 18 školních objektů, na jejich vyklizení spolupracovala policie s radnicí. Většina dětí šla podle Deníku s učiteli ven, do parku nebo do města. K explozi v avizovaných 13 hodin nedošlo a po pachateli policie pátrá. 

Domů
Sdílet
Diskuse