Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
17. prosince 2022 10:18
Čas čtení 0:35

Zelenskyj chtěl na finále mistrovství světa mluvit o světovém míru. FIFA návrh zamítla

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

FIFA chce prý od začátku držet politická vyjádření mimo mistrovství.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj chtěl před nedělním finále mistrovství světa ve fotbale vystoupit s poselstvím o míru. FIFA to však zamítla, píší CNN a NY Post.

Podle neznámého zdroje se chtěl Zelenskyj objevit ve videu před fotbalovými fanoušky na stadionu v Kataru a mluvit o potřebě nastolení světového míru. Kancelář ukrajinského prezidenta obdržela negativní odpověď. Rozhovory mezi Ukrajinou a fotbalovou asociací však stále probíhají. FIFA se zatím k situaci nevyjádřila.

Ukrajina Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj
Zdroj: TASR/AP

Ukrajina se od začátku války snaží zaměřit pozornost na ruskou invazi. Zelenskyj vystoupil na předávání cen Grammy či filmovém festivalu v Cannes. FIFA se však od začátku snaží o to, aby politická vyjádření držela mimo fotbalový turnaj.

FIFA se však nezabývá kritikou ohledně toho, jakým způsobem Katar zachází s LGBTI+ lidmi či pracujícími migranty. Na zápasy je zakázáno obléct si cokoli, co by podporovalo queer komunitu. Za tyto činy je FIFA od začátku mistrovství kritizována mnoha celosvětovými organizacemi.

Domů
Sdílet
Diskuse