Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Florián Meričko
17. prosince 2022 v 15:02
Čas čtení 0:48

Rusko hledá lidi na kopání zákopů, plat má být až 90 tisíc korun. Berou i osoby se zdravotním postižením

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Na sociálních sítích a pracovních portálech inzeruje ruská společnost StroiKom bizarní pracovní nabídku.

Potenciálním kopáčům zákopů jsou v Rusku ochotni vyplatit finanční odměnu v přepočtu od 31 tisíc do 92 tisíc korun měsíčně. I když nabízejí na ruské poměry nadprůměrnou odměnu, na uchazeče nemají žádné nároky. Paradoxně v inzerátu uvádějí, že o tuto práci se mohou ucházet i „osoby se zdravotním postižením“. Informaci zprostředkoval zpravodajský portál Meduza a z inzerátu cituje také telegramový kanál Mozhem Obyasnit. Informují o tom i Moscow Times.

Inzeráty slibují také bezplatné ubytování, stravování či dopravu. Většinu z nich na pracovních portálech publikovala společnost StroiKom, která je zodpovědná za výstavbu Krymského mostu, letiště v Soči nebo stadionu v Nižním Novgorodu.

Vladimir Putin
Zdroj: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR

Pracovní pozice zahrnuje kopání zákopů, stavbu opevnění a bunkrů, ale také rozmisťování protitankových zátaras v oblastech jako Luhansk, Záporoží nebo Belgorod.

Kanál Mozhem Obyasnit na Telegramu poznamenal, že ruské stránky s pracovními nabídkami jsou plné negativních statusů od lidí, kteří tvrdí, že pracovali pro StroiKom. Recenzenti tvrdí, že byli nuceni žít v armádních stanech, jejich výplaty byly zpožděny a nebyly vyplaceny v plné výši.

„Nenechte se v pokušení zaměstnat pro StroiKom LLC, bez ohledu na to, kolik vám zaplatí. Utečte,“ řekl jeden z komentujících.

Ruská vláda se k pracovním nabídkám dosud nepřiznala a nevydala oficiální stanovisko, které by komentovalo verbování nových zaměstnanců netradiční cestou.

Domů
Sdílet
Diskuse