Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2022 20:19
Čas čtení 1:16
Vojtěch Vanda

Jak se vyhnout frontám v obchodech a kolonám v předvánočním shonu? Mapy Google umí doporučit, kdy vyrazit na nákup

Jak se vyhnout frontám v obchodech a kolonám v předvánočním shonu? Mapy Google umí doporučit, kdy vyrazit na nákup
Zdroj: Unsplash/Mika Baumeister
ZAJÍMAVOSTI ČESKO GOOGLE
Uložit Uložené

Každý z nás musí vyběhnout těsně před Vánoci na ten poslední nákup, který jsme prostě nemohli provést před týdnem. Mapy Google vědí, že se to děje, a proto nabízí uživatelům možnost vyhnout se největšímu shonu.

Vánoce bez stresu prakticky nejdou dohromady. Dnes už se však díky technologickým vychytávkám lze lecčemu vyhnout. Mapy Google vám pomohou minout kolony aut spěchajících do nákupního centra nebo nechodit do obchodů plných lidí. Vědí totiž, kdy stoprocentně nevyrazit na nákup, jak uvádí v tiskové zprávě.

Doporučeno
Google v Česku přestane ukazovat náhledy článků. Podle novely autorského zákona by musel platit online médiím Google v Česku přestane ukazovat náhledy článků. Podle novely autorského zákona by musel platit online médiím 1. prosince 2022 21:44

Kdy vyrazit nakupovat

Středa 21. prosince je vůbec jedním z nejvytíženějších dnů. Jak uvádí data z aplikace, mezi osmou a devátou hodinou se rozhodně cestovat nevyplatí. Minulý rok se jednalo o nejvytíženější dobu na českých silnicích. Zklidňovat se to i v následujících dnech, tedy 22. a 23. prosince, začíná až večer po sedmé hodině.

Dokonce ani na Štědrý den se nevyhneš silnému provozu, okolo deváté hodiny ranní je totiž na silnicích také plno. Opravdový klid nastává až po 17. hodině. Mezi svátky je pak provoz hustší 27. prosince kolem deváté ranní a 16. hodiny odpolední. Nejklidnější jsou silnice touto dobou po 19. hodině. 

Hlavní je se nestresovat

Mapy Google taktéž zvládají kromě navigování i další věci, které mohou stres uvolnit. Umí vyhledat zastávku na trase, pokud člověk něco při cestě za rodinou zapomene, zvládne sdělit předpokládaný čas příjezdu, zobrazí cesty, kde uspoříš palivo, zná obchody v nákupních centrech, a hlavně zvládá reálně zobrazovat počet lidí v obchodech. Každý z podniků má totiž svůj oblíbený čas, kdy do něj chodí lidé nakupovat. To lze také v aplikaci najít.

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

I Refresher zjišťoval, jak to vlastně s vánočním stresem máme. Zeptali jsme se našich čtenářů a čtenářek, jak moc je svátky stresují a co konkrétně pro ně představuje největší stresové faktory, a to na škále od jedné do deseti, kde jednička představuje žádný stres a desítka označuje, že jsou svátky nejstresovějším obdobím z celého roku.

Celkem 19 % z nich označilo stupnici číslo osm a stejný počet hlasoval pro číslo sedm. Jedničkou označilo vánoční svátky pouhých 8 % respondentů. Co přesně nám vadí a co nám poradili psycholog Tomáš Morávek a terapeutka Lucie Suchá, si můžeš přečíst tady

Domů
Sdílet
Diskuse