Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
26. prosince 2022 16:20
Čas čtení 0:37

90letá seniorka na Slovensku vyhodila 10 tisíc eur oknem. Podvodník ji vystrašil tragédií v rodině

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
90letá seniorka na Slovensku vyhodila 10 tisíc eur oknem. Podvodník ji vystrašil tragédií v rodině
Zdroj: TASR/Patrick Pleul, Jaroslav Novák

Pachatel seniorku vystrašil natolik, že mu z okna vyhodila životní úspory.

Podvodník vylákal od důchodkyně z Prešova na Slovensku životní úspory, informují Noviny.sk.

Podobných podvodů se letos událo nepočítaně a většina z nich skončila úspěšně pro zloděje. Tento případ nebyl výjimkou. Scénář byl i tentokrát stejný, podvodník zavolal důchodkyni a oznámil jí, že někdo z jejích blízkých způsobil dopravní nehodu, během které vážně zranil malé dítě. Stařenku proto žádal o finanční pomoc. 

„Do igelitové tašky měla zabalit 9 500 eur a vyhodit ji ven oknem,“ uvedl mluvčí prešovské policie. Neznámý člověk, který už na ně čekal, je rychle vzal a hned se s nimi vypařil. „Prešovský vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro zločin podvodu,“ doplnil.

Osamělá stařenka byla natolik vystresovaná, že ji ani nenapadlo, že by mohlo jít o podvod. Zjistila to až později, poté, co peníze vyhodila z okna a byly nenávratně pryč.

„Upozorňujeme občany, zejména seniory, aby byli ostražití a nepodlehli nátlaku a různým emotivním příběhům, kterými se od nich podvodníci snaží vylákat jejich celoživotní úspory,“ uzavřel Daniel Džobanik.

Domů
Sdílet
Diskuse