Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tereza Patočková ČTK
27. prosince 2022 19:33
Čas čtení 0:45

Policisté v Praze pronásledovali opilého řidiče, prokazoval se lodním průkazem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policisté v Praze pronásledovali opilého řidiče, prokazoval se lodním průkazem
Zdroj: Unsplash/Claudio Poggio

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok vězení.

Pražští policisté dopadli na Štědrý den agresivního řidiče, který se svým vozidlem nebezpečně najížděl na chodníky. Během pronásledování ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a objel i policejní zataras. Když ho policisté zastavili, zjistili, že devětadvacetiletý cizinec řídil opilý, a navíc se jim prokazoval průkazem k řízení lodí. Informuje o tom ČTK.

Policisté z oddělení hlídkové služby vyjeli do Hrdlořezské ulice v Praze 9, kde se podle hlášení pohybovalo bílé vozidlo, jehož řidič jel agresivně a najížděl na chodníky. „Policisté vozidlo uvedeného popisu spatřili v Českobrodské ulici a v momentě, kdy na svém vozidle rozsvítili majáky, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět. Během pronásledování řidič ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a objel i policejní zataras,“ popsala zákrok policejní mluvčí.

Policisté poté vozidlo zablokovali v Husitské ulici v Praze 3 a za použití donucovacích prostředků řidiče z auta vytáhli. „Provedenou dechovou zkouškou u něj kolegové zjistili, že je pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal více než dvě promile alkoholu. Navíc se policistům prokazoval průkazem k řízení lodí,“ dodala Siřišťová.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse