Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
30. prosince 2022 17:07
Čas čtení 0:40

Na letišti v Praze nouzově přistálo letadlo, na palubě proběhl porod

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na letišti v Praze nouzově přistálo letadlo, na palubě proběhl porod
Zdroj: Policie ČR

Matka i novorozený chlapec jsou v pořádku.

Na Letišti Václava Havla v Praze v pátek v noci nouzově přistálo letadlo na pravidelné lince z anglického Birminghamu do rumunské Bukurešti. U jedné z cestujících se rozběhl porod. Po přistání v Praze se jí ujala Záchranná služba ASČR. Novorozenec i matka jsou v pořádku. 

Matku s dítětem převezli zdravotníci do motolské nemocnice

„Přesně v 1:10 hod. místního času jsme na Letišti Václava Havla v Praze přivítali 47 cm velkého a 2744 g vážícího cestujícího tohoto letu, který bez svého vlastního pasu trochu nečekaně navštívil ČR a záhy také motolskou nemocnici, kam byl naší posádkou přepraven zcela zdráv a bez viditelných komplikací,“uvedla Petra Homolová ze Záchranné služby ASČR, nestátního zdravotnického zařízení, které na letišti vykonává stálou lékařskou službu.

Zapojili se také policisté z oddělení ochrany letiště Ředitelství služby cizinecké policie. „Nestává se často, že bychom ve službě asistovali u porodu, nicméně když už ta chvíle přijde, tak jsme připraveni,“uvedli na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse