Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
2. ledna 2023 12:44
Čas čtení 1:29

Dnes začal třetí den pátrání po ženě se synem v Peci pod Sněžkou. Do akce se znovu zapojí vrtulník

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dnes začal třetí den pátrání po ženě se synem v Peci pod Sněžkou. Do akce se znovu zapojí vrtulník
Zdroj: Policie ČR/REFRESHER

Tři dny jsou pohřešovaní a zatím žádná stopa. Matka Jana s tříletým Adamem stále nejsou k nalezení, proto se v pondělí do pátrání po nich zapojí na 150 lidí.

Policie a záchranné složky již třetí den pátrají po pohřešované dvojici matky se synem, čtyřicetileté Janě Kovářové a tříletém Adamu Czudkovi, kteří byli naposledy viděni 27. prosince v penzionu U Sochorů v Peci pod Sněžkou. Nedělní pátrání, kterého se zúčastnil i vrtulník, nebylo úspěšné. Stroj se zapojí do akce i dnes, na zemi se k němu připojí dalších 150 lidí.

31. prosince 2022 10:36 Čas čtení 1:25 Policie stále pátrá po ženě a jejím tříletém synovi, na pomoc přiletěl i vrtulník (Aktualizováno) Policie stále pátrá po ženě a jejím tříletém synovi, na pomoc přiletěl i vrtulník (Aktualizováno)

O případu jsme tě informovali již včera. Dvojice byla v penzionu ubytovaná. Nicméně nebyla k nalezení, a tak je od soboty pohřešovaná. Celonoční pátrání však nebylo úspěšné, pročež hledající týmy musely do akce i v neděli.

„Tamní policisté zjistili, že měla odjet osobním vozidlem do Pece pod Sněžkou. Shodou okolností ve včerejších (sobotních, pozn. red.) podvečerních hodinách zavolala na obvodní oddělení Pec pod Sněžkou majitelka jednoho z penzionů, že se u ní 25. prosince ubytovala žena s malým dítětem, která měla ten den v dopoledních hodinách ukončit pobyt,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová k případu.

„Žena, kterou naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne, je však nekontaktní, pokoj je uzamčen a její vozidlo stojí před penzionem,“ dodala. Zvláštní okolnosti zmizení donutily záchranné složky jednat. 

Policie zveřejnila záběr z bezpečnostní kamery

V pondělí se znovu do vzduchu vrátil vrtulník společně s policisty, členy horské služby a pracovníky Krkonošského národního parku (KRNAP). Celkem 150 lidí se snaží prohledávat okolí Pece pod Sněžkou, přičemž se chtěli zaměřit zejména na nejvyšší horu České republiky.

Před polednem policisté zveřejnili čerstvou zprávu, podle níž se dvojice měla nacházet 28. prosince v odpoledních hodinách v okolí přestupní stanice lanovky na Růžové hoře. K tomu doplnili i fotku. Všechny, kdo je mohl spatřit nebo vědí, kde by se mohli nacházet, policisté prosí, aby kontaktovali linku 158. 

Žena měří 165 až 170 centimetrů. Má hubenou sportovní postavu, delší hnědé a rovné vlasy a šedé oči. Její syn má světlé vlasy a kulatý obličej. Naposledy byli viděni ve sportovním zimním oblečení, žena měla fialovou bundu i kalhoty, čepici s bambulí a batoh. Její syn měl modrou zimní bundu a kalhoty, světle modrou čepici s bambulí a táhl saně.

Domů
Sdílet
Diskuse