Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. ledna 2023 7:52
Čas čtení 1:46

Počasí: V platnosti je výstraha před silným větrem. Vyšší teploty se drží i konce týdne

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí: V platnosti je výstraha před silným větrem. Vyšší teploty se drží i konce týdne
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

O víkendu očekávají meteorologové jen mírné ochlazení.

Ve čtvrtek meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají podle nejnovější předpovědi proměnlivou oblačnost a místy přeháňky. Na horách bude většinou zataženo s trvalejšími srážkami. Ty se postupně na severu a severovýchodě nad 800 metrů nad mořem promění v srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se pohybovaly mezi 9 až 5 °C, na Moravě místy až 3 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 8 až 12 °C, v 1 000 metrech na horách kolem 3 °C.

ČHMÚ rovněž očekává čerstvý jihozápadní až západní, během dne severozápadní vítr s rychlostí 5 až 10 metrů za sekundu, místy s nárazy 15 až 20 metrů za sekundu (až 70 kilometrů v hodině), na horách kolem 25 metrů za sekundu (90 kilometrů v hodině). Před silným větrem ČHMÚ vydal výstrahu, která platí do čtvrtečního odpoledne. Později odpoledne a večer bude vítr slábnout.

Výstraha ČHMÚ před silným větrem.
Výstraha ČHMÚ před silným větrem. Zdroj: ČHMÚ

Teploty od 8 do 11 stupňů Celsia 

V pátek bude oblačno až zataženo a místy se může objevit občasný déšť nebo přeháňky. Na horách budou srážky četnější a zpočátku v polohách nad 1 000 metrů – na severovýchodě nad 600 metrů – i smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, na severovýchodě ojediněle až –2 °C. Nejvyšší denní teploty naopak vyšplhají na 7 až 11 °C, na severovýchodě 4 až 8 °C. 

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Také v sobotu bude oblačno až zataženo, během dne přechodně většinou polojasno. Meteorologové zpočátku předpovídají ojediněle slabý déšť. Ojediněle, večer místy, se budou tvořit také mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti až 0 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 7 až 11 °C. 

Oblačno až zataženo se nevyhne ani neděli. Místy se budou tvořit mlhy a ojediněle se může vyskytnout mrholení nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty meteorologové očekávají kolem 4 až 0 °C, na jihozápadě ojediněle až –2 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 4 až 8 °C.

V pondělí nás rovněž čeká zataženo až oblačno. Místy se může podle předpovědi objevit občasný déšť nebo přeháňky, na východě pak budou srážky četnější a trvalejší. Nad 800 metrů nad mořem se budou postupně tvořit srážky sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až –1 °C, na východě kolem +4 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyšplhají na 3 až 8 °C. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:
Bude zataženo až oblačno, místy přechodně i polojasno. Na většině území se může objevit občasný déšť nebo přeháňky. Na horách a ve vyšších polohách také srážky sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí +3 až –2 °C, ve čtvrtek v Čechách místy kolem +5 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 3 až 7 °C, postupně v Čechách až 10 °C.
Domů
Sdílet
Diskuse