Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
18. ledna 2023 16:50
Čas čtení 0:36

Policie řeší falešné SMS o mobilizaci, odesílatel se vydává za generála Pavla. Kam se obrátit, pokud ti zpráva přišla?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie řeší falešné SMS o mobilizaci, odesílatel se vydává za generála Pavla. Kam se obrátit, pokud ti zpráva přišla?
Zdroj: Unsplash/John Tuesday

Lidem v Česku chodí falešná SMS o mobilizaci, ve které se odesílatel vydává za generála Pavla. Zprávou se nyní zabývá Policie ČR, která na svém Twitteru uvedla e-mailovou adresu, na kterou se můžeš obrátit, pokud ti zpráva přišla.

„Dobrý den, tady generál Pavel. Touto zprávou bych Vám chtěl poděkovat za hlas ve volební kampani na prezidenta. Poprosím Vás, abyste se dostavil na nejbližší pobočku AČR, kde budete vybaven potřebnou zbrojí pro mobilizaci na Ukrajině,“ stojí ve falešné SMS zprávě, kterou rozesílá neznámý odesílatel.

Policie situaci prošetřuje. „O případu víme, zabýváme se jím a rádi bychom požádali kohokoliv, komu uvedená SMS dorazila, aby se nám ozval na [email protected],“ napsali policisté na Twitteru.

18. ledna 2023 10:48 Čas čtení 4:58 Jako kdyby přijela hollywoodská hvězda. Petra Pavla přivítaly v Ústí tisíce lidí (Reportáž) Jako kdyby přijela hollywoodská hvězda. Petra Pavla přivítaly v Ústí tisíce lidí (Reportáž)

K falešným SMS zprávám se vyjádřil i prezidentský kandidát Petr Pavel, za kterého se odesílatel vydává. „Vůbec mě nepřekvapuje, že lež, kterou si pan Babiš dal na billboardy, následně někdo anonymně rozesílá lidem přes SMS jako poplašnou zprávu. Toto je svět Andreje Babiše, za nímž se seřadily všechny proruské a konspirační síly,“ řekl Pavel severu Novinky.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse