Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
2. února 2023 11:10
Čas čtení 0:38

V okolí Kopřivnice byl spatřen medvěd. Město radí lidem, aby nepouštěli psy na volno

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V okolí Kopřivnice byl spatřen medvěd. Město radí lidem, aby nepouštěli psy na volno
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Poblíž města Kopřivnice se pohyboval medvěd, vidělo ho několik myslivců. O jeho stálém výskytu nejsou důkazy.

V okolí města Kopřivnice byl ke konci ledna spatřen medvěd. Vidělo ho několik myslivců poblíž Červeného kamene. Město své občany na Facebooku vyzývá, aby při procházkách v lesích dbali zvýšené pozornosti a zároveň nenechávali psy pobíhat na volno.

„Doporučení je preventivní,“ sdělila pro REFRESHER mluvčí města Kopřivnice Lucie Macháčková. „Může se stát, že se medvěd na pár dnů objeví a následně opět odejde. Podobně tomu bylo v Beskydech,“ komentovala. Zároveň dodala, že v současné chvíli nemají žádné důkazy o tom, že by se zvíře v okolí stále pohybovalo.

Varování stále platí 

Varování nemají v plánu stáhnout. „Doporučení tedy stále trvá, nevíme, jaká je nyní situace,“ doplnila Macháčková. Pokud by se našly nějaké důkazy, jako např. stopy, město by zvážilo zavedení letáků k upozornění osob, které by se po lese pohybovaly.

Podle jejích slov je především důležité mít psy na vodítku a chodit po vyznačených cestách. „To by měli lidé dodržovat vždy,“ zmínila. V tuto chvíli tedy nehodlají podnikat další kroky.

Domů
Sdílet
Diskuse