Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
3. února 2023 16:44
Čas čtení 0:30

Češi nejvíc věří Babišovi, nejméně Pekarové Adamové, ukázal průzkum

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češi nejvíc věří Babišovi, nejméně Pekarové Adamové, ukázal průzkum
Zdroj: TASR/AP

Průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění zveřejnil nová data o důvěryhodnosti politiků a političek. Nejlépe si vede Andrej Babiš, nejvíce negativních hlasů získala Markéta Pekarová Adamová.

Podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) veřejnost z politiků nejvíce důvěřuje Andreji Babišovi (ANO). Neúspěšného kandidáta na prezidenta následuje předseda hnutí SPD Tomio Okamura, na třetím místě je úřadující prezident Miloš Zeman. Nejvíce negativních hlasů dostala předsedkyně dolní komory Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Průzkum ukázal, že u všech politiků a političek převážily negativní hlasy nad těmi pozitivními. Nejvíce negativních hlasů nasbírala Markéta Pekarová Adamová. Oproti průzkumu z roku 2018 počet lidí, kteří hlasovali negativně, vzrostl o více než 40 %.

Proti tomu vzrostla obliba a důvěryhodnost Tomia Okamury, předsedy Pirátů Ivana Bartoše, ale i předsedy Senátu Miloše Vystrčila. Důvěryhodnější je pro veřejnost také Andrej Babiš a ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Kompletní přehled najdeš v tiskové zprávě Centra pro výzkum veřejného mínění.

Domů
Sdílet
Diskuse