Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
12. února 2023 v 13:33
Čas čtení 0:25

Dva Češi uvázli na ferratě v Malé Fatře na Slovensku. Pomohla jim horská služba

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dva Češi uvázli na ferratě v Malé Fatře na Slovensku. Pomohla jim horská služba
Zdroj: HZS Slovensko

Slovenská horská záchranná služba musela v sobotu vyrazit na pomoc dvěma českým turistům. Ti se vydali na ferratu v pohoří Malá Fatra. Navzdory dobrému vybavení uvázli v hlubokém sněhu.

Dva Češi si museli volat na pomoc horskou záchrannou službu (HZS), když při pokusu o zdolání ferraty uvázli v hlubokém sněhu. Ačkoliv byli dobře vybaveni, skončili vyčerpaní a podchlazení.

„Dva záchranáři postupovali za turisty pomocí sněžného skútru, pak na lyžích a sněžnicích. Postup k nim byl velmi náročný, protože v terénu je značné množství neprochozeného sněhu,“uvedli záchranáři na webu.

ferrata
Zdroj: HZS Slovensko

Čeští turisté byli zatepleni a bylo jim poskytnuto teplé pití. Poté je záchranáři na skútru dopravili do střediska Martinské Hole, odkud v pořádku pokračovali samostatně. 

Horští záchranáři v souvislosti s akcí upozornili turisty, že ferrata je vlivem intenzivního sněžení neschůdná a nedoporučili pohyb v tomto terénu. 

Domů
Sdílet
Diskuse