Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
22. února 2023 17:00
Čas čtení 1:03

VIDEO: Obyvatele japonského města znejistila záhadná koule na pláži

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Obyvatele japonského města znejistila záhadná koule na pláži
Zdroj: Pexels/Paweł L.

Podle úřadů není předmět nebezpečný a brzy bude z pláže odstraněn.

Obyvatele japonského pobřežního města Hamamatsu zmátl podivný předmět, který se objevil na břehu místní pláže. Jde o velkou kovovou kouli. Úřady i policie uklidňují veřejnost tím, že objekt nepředstavuje žádné nebezpečí. Zatím ale nikdo netuší, o co se jedná. O nálezu informoval korespondent BBC v Tokiu. Předmět vzbudil podezření hlavně v souvislosti se špionážními balony, které se objevily ve vzdušném prostoru USA.

22. února 2023 12:52 Čas čtení 0:45 Je libo kávu s olivovým olejem? Starbucks uvádí zvláštní novinku Je libo kávu s olivovým olejem? Starbucks uvádí zvláštní novinku

Godzillí vejce, nebo obyčejná bójka? 

Japonská televizní stanice NHK zveřejnila záběry, na kterých si dva úředníci na pláži Enshuhama prohlíží kouli o velikosti zhruba 1,5 metru. Podle informací BBC ji našel jeden z tamních obyvatel, který upozornil policii. Úřady oblast uzavřely a provedly rentgenové vyšetření, které téměř nic neodhalilo. Ukázalo ale, že předmět není nebezpečný. 

Rozruch, který koule vyvolala, překvapil jiného rezidenta. Podle toho se koule na pláži nachází už delší dobu. „Snažil jsem se do ní strčit, ale nechtěla se pohnout,“řekl médiím. Lidé dávali předmětu různá jména –⁠ vžilo se třeba godzillí vejce nebo vesmírný objekt. Podle nejpravděpodobnější verze jde o typ bójky.

Podle médií by za normálních okolností objekt nevyvolal tak velké pozdvižení. V poslední době ale pozornost budí zprávy o neidentifikovaných objektech, poté co se nad Spojenými státy objevil čínský špionážní balon. Nad Japonskem se od roku 2019 objevily nejméně tři podezřelé balony. Japonsko konfrontovalo Čínu, ta však jakákoli tvrzení o špionáži odmítá. 

Domů
Sdílet
Diskuse