Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. února 2023 12:52
Čas čtení 0:45
Adéla Ježková

Je libo kávu s olivovým olejem? Starbucks uvádí zvláštní novinku

Je libo kávu s olivovým olejem? Starbucks uvádí zvláštní novinku
Zdroj: Starbucks
NEWS ITÁLIE KÁVA STARBUCKS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Největší světový řetězec kaváren Starbucks představuje italským návštěvníkům nový nápoj.

Jelikož je italská kávová scéna proslulá svými nezávislými a často rodinnými kavárnami, americký gigant Starbucks musel přijít s něčím neotřelým, aby kávové gurmány dokázal oslovit. A to zejména proto, že v minulosti proběhly protesty proti tomu, aby řetězec vůbec otevíral své pobočky v Itálii. Na trh proto Starbucks uvádí kávové nápoje s olivovým olejem, píše BBC.

Doporučeno
Španělští úředníci objednali nové vlaky za 6 miliard korun. Nevejdou se jim ale do tunelů Španělští úředníci objednali nové vlaky za 6 miliard korun. Nevejdou se jim ale do tunelů 22. února 2023 11:38

Řada bude nést název „Oleato“. Podle oficiálních stránek společnosti Starbucks bude pražírna v Miláně od 22. února v rámci této řady podávat espresso, latté, cold brew, ledové cortado nebo espresso Martini. Nápoje přitom nejsou olivovým olejem pouze ochuceny, nýbrž do každého z nich je přidána lžička oleje, což znamená zhruba 120 kalorií navíc.

Šéf společnosti Howard Schultz míní, že právě olivový olej má „nečekanou, sametovou, máslovou chuť, která kávu obohatí a krásně přetrvává na jazyku“. „Za více než 40 let si nepamatuji okamžik, kdy bych byl více nadšený – to dokazuje hrdost, kvalitu, vášeň, dědictví a řemeslo, které Starbucks umí,“ dodal.

Po Itálii začne společnost Starbucks prodávat olejové nápoje na vybraných místech po celém světě. Na jaře budou uvedeny v Jižní Kalifornii ve Spojených státech, později v Japonsku, na Středním východě a ve Velké Británii.

Anketa:
Zní ti káva s olivovým olejem lákavě?
Ano, moc!
Ne, vůbec.
Ano, moc!
21 %
Ne, vůbec.
79 %
Domů
Sdílet
Diskuse