Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2023 8:45
Čas čtení 1:08
Ondřej Jarůšek

Král je zpět! Jon Jones bleskurychle uškrtil soupeře a stal se novým šampionem UFC v těžké váze

SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

Jon Jones ovládl hlavní zápas turnaje UFC 285 a stal se novým majitelem pásu v těžké váze.

Noc ze soboty na neděli se nesla ve znamení dlouho očekávaného návratu legendárního bojovníka Jona Jonese, který je obecně považován za jednoho z nejlepších fighterů všech dob. V hlavním zápase turnaje UFC 285 se popral s Cyrilem Ganem o uvolněný opasek v těžké váze, bitva ale dlouhého trvání neměla. Jones svého soupeře ukončil už po pár minutách a stal se tak novým králem těžké divize UFC.

Doporučeno
Bouřlivá atmosféra, tvrdé bitvy a evropská MMA elita. Toto byl turnaj OKTAGON 40, kde začaly boje o miliony korun Bouřlivá atmosféra, tvrdé bitvy a evropská MMA elita. Toto byl turnaj OKTAGON 40, kde začaly boje o miliony korun 5. března 2023 8:09

Konec za dvě minuty

Jon Jones předvedl naprostou dominanci a stačil mu jeden takedown na to, aby soupeře chytil do gilotiny a přinutil jej odklepat. Na časomíře uběhly pouhé dvě minuty a čtyři sekundy.

„Dřel jsem na to dlouhou dobu. Spousta lidí si myslela, že se už ani nevrátím. Byl jsem ale oddaný svému cíli, své misi,“ cituje server MMA Fighting Jonesovo prohlášení bezprostředně po zápase. „Pevně jsem věřil, že když ho vezmu na zem, zápas bude můj,“ dodal nový majitel pásu.

jon jones
Zdroj: Getty Images/Chris Graythen

Mnozí před zápasem spekulovali o tom, v jaké formě se Jon Jones objeví. Od jeho posledního zápasu totiž uplynuly tři roky, což je v životě bojovníka velmi dlouhá doba. Jednalo se navíc o jeho premiéru v těžké váze. Všechny pochybnosti se ale ukázaly jako zbytečné. Jon Jones ze svých schopností nic neztratil.

Jon Jones dříve kraloval polotěžké váze, ve které se stal šampionem a pás dlouhé roky obhajoval. V roce 2020 avizoval svůj přestup o váhu výše a tak začala jeho dlouhá příprava, která vyvrcholila nedělním zápasem. Titul v těžké váze dosud držel ranař Francis Ngannou, ten se ale po neshodě s vedením pásu vzdal a z organizace odešel. 

Domů
Sdílet
Diskuse