Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2023 8:09
Čas čtení 3:35
Ondřej Jarůšek

Bouřlivá atmosféra, tvrdé bitvy a evropská MMA elita. Toto byl turnaj OKTAGON 40, kde začaly boje o miliony korun

Bouřlivá atmosféra, tvrdé bitvy a evropská MMA elita. Toto byl turnaj OKTAGON 40, kde začaly boje o miliony korun
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

V Ostravě odstartoval projekt Tipsport Gamechanger. Na turnaji OKTAGON 40 se do akce pustili všichni účastníci a po bojích proběhlo losování čtvrtfinálových duelů.

Bojová organizace OKTAGON MMA v sobotu odstartovala milionovou pyramidu Tipsport Gamechanger, ve které se elita evropského MMA pere o největší výplatu své kariéry. Kompletní šestnáctka účastníků tohoto projektu se představila na ostravském turnaji OKTAGON 40, kde se rozhodlo o těch, kteří postoupí do dalšího kola a přiblíží se královské výhře. REFRESHER u toho nemohl chybět. Podívej se proto s námi, co celá akce v naplněné Ostravar aréně nabídla.

gamechangergamechangergamechangergamechanger
Zobrazit galerii
(16)

Galavečer odstartovala rezervní bitva mezi Matúšem „Slávistou“ Juráčkem a Řekem Ioannisem Palailogosem. Ti se poprali o to, kdo se bude moct stát možným náhradníkem pro případ, že by některý z účastníků pyramidy nebyl schopen v dalších kolech nastoupit do boje. Všechna tři kola byla jasně v režii českého borce, který projevil větší aktivitu i přesnost v postoji a připsal si i několik úspěšných takedownů. Pro bodové rozhodčí se tím pádem jednalo o snadnou práci a o Juráčkově výhře nemohlo být pochyb.

Do prvního oficiálního souboje pyramidy se postavili Nizozemec Melvin van Suijdam a Slovák Radovan Úškrt. Slovenský bojovník zejména v prvním kole hrozil svými pověstnými granáty, kterými má ve zvyku zápasy bleskurychle ukončovat, tomu ale Suijdam odolal a v dalších kolech pevně převzal otěže zápasu. Tím si zajistil jednohlasnou výhru na body a stal se prvním mužem, který postoupil do dalšího kola milionové pyramidy.


O místo dalšího postupujícího se porvali bývalý bojovník UFC ze Srbska Bojan Veličković a moldavský „Dracula“ Ion Surdu. Ti se hned v prvním kole postarali o dramatický moment, kdy se po vzájemném úderu poslali na zem a ve vzduchu zavonělo dvojité KO. Srbský borec se ale během okamžiku dokázal vzpamatovat, ležícímu soupeři nasadil nekompromisní anaconda choke a donutil jej odklepat. Veličković se tak stal dalším čtvrtfinalistou a při emotivním vítězném rozhovoru zavzpomínal na svého tátu, který před půl rokem zemřel.

gamechanger
Zdroj: OKTAGON MMA

Divokého ukončení se fanoušci dočkali i v posledním zápase první karty, ve kterém se střetli Máté Kertész z Maďarska a Marcel Grabinski, který reprezentuje Německo. Grabinski hned v úvodu otřásl soupeřem kolenem do hlavy, to však ale Kertész ještě dokázal ustát. Nedlouho poté ale Němec složil tvrdého maďarského bojovníka přesnou pravačkou, po níž zápas definitivně ukončil sérií tvrdých úderů, kterým se už Maďar nemohl bránit. Grabinski se tak stal dalším postupujícím do čtvrtfinále pyramidy a vůbec prvním bojovníkem, který dokázal odolného veterána Matého Kertésze ukončit před limitem. 

Doporučeno
Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul 3. března 2024 8:15

V Ostravě nemohl chybět ani domácí oblíbenec Jan Široký, který stanul proti legendě české scény Jaroslavu Pokornému. Zástupce královéhradeckého gymu All Sports Academy Jaroslav Pokorný navzdory pozici outsidera předvedl perfektní výkon a podařilo se mu takřka vše, o co se pokusil. Své tažení završil vítězně v druhém kole, kdy v dominantní pozici na zemi Širokého zasypal údery, po nichž rozhodčí zápas ukončil. Široký se proti rozhodnutí snažil protestovat, ale marně.

Pokorný po zaslouženém vítězství vzdal hold svému soupeři a následně ukázal na slovenského bojovníka Romana Pauluse, se kterým se rád utká příště a který se podle něj schovává za svým trenérem Attilou Véghem.


Jediný mimoevropský účastník pyramidy Leandro Silva změřil síly s řeckým reprezentantem Andreasem Michialidisem. Zápasníci doručili fanouškům napínavou a vyrovnanou bitvu, po které si byli oba jisti svým vítězstvím. Všechny tři bodové rozhodčí však svým výkonem více přesvědčil vyslanec z Řecka, který tak postoupil do dalšího kola. Silva prohlásil, že s výsledkem nesouhlasí, ale respektuje ho, a českým fanouškům poděkoval za vřelé přijetí a hlasitou podporu.

gamechanger
Zdroj: OKTAGON MMA


Soubojem, který se upekl doslova na poslední chvíli, byl duel Louis Glismann z Dánska vs. Andrej „AK-47“ Kalašnik z Česka. Glismann se měl původně utkat s Amiranem Gogoladzem, gruzínský zápasník ale nesplnil váhový limit, a proto dostal šanci právě Kalašnik. Ten se s touto výzvou popral jak nejlépe dovedl a svému soupeři nedal nic zadarmo, zkušený zemař Glismann však nakonec zápas ovládl a odnesl si výhru 3:0 na body, díky které postoupil dál.

Doporučeno
Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří 21. února 2024 12:00

Nesmrtelný stroj německé výroby Christian Jungwirth stanul tváří v tvář španělskému býkovi Josému Antoniu Martinu Reisovi alias Tatu Primerovi, o jehož účasti v pyramidě rozhodli fanoušci svým hlasováním. Jako favorit nastupoval do boje bojovník z Německa a tuto pozici taky potvrdil. I když Tato Primera budil respekt svými nebezpečnými „plaváky“, německý bojovník se nenechal nijak vážněji ohrozit a díky skoro neustálému tlaku dopředu si po třech kolech připsal druhou výhru v řadě a postoupil do čtvrtfinále.

gamechanger
Zdroj: OKTAGON MMA

Pod hlavní předzápas se podepsali slovenská hvězda Samuel Krištofič a francouzský bijec Alex Lohoré. Jejich zápas nabídl stupňující se tempo, které vyvrcholilo zběsilým třetím kolem, v němž byl Lohoré velmi blízko výhře před limitem. Piráta však ještě nikdy nikdo neukončil a i tentokrát prokázal slovenský rebel obrovskou tvrdost. Krištofič se sice srdnatě bil z posledních sil až do konce, ale Francouz si došel pro jednohlasné vítězství na body a postoupil do dalšího kola.

gamechanger
Zdroj: OKTAGON MMA

Zlatým hřebem večera nebylo nic jiného než návrat Davida Kozmy, který čelil hrozbě v podobě polského odborníka na ukončení před limitem Łukasze Siwiece. Zápas to nebyl zdaleka tak jednostranný, jak mnozí možná předpovídali. Siwiec se dokonce málem postaral o největší šok večera, když ve třetím kole nasadil Davidu Kozmovi škrcení, rodák z Karviné však projevil obrovskou bojovnost a ze sevření se dostal. Bodoví rozhodčí po třech kolech rozhodli těsně ve prospěch Davida Kozmy, který se tak stal posledním postupujícím do čtvrtfinále. 

gamechanger
Zdroj: OKTAGON MMA

Krátce po turnaji proběhlo losování čtvrtfinálových duelů. Níže ti přinášíme výsledky losování a zápasy, na které se můžeme v pyramidě těšit příště.

Čtvrtfinále (pavouk 1)

Melvin van Suijdam vs. Louis Glismann

Marcel Grabinski vs. Andreasem Michialidis

Čtvrtfinále (pavouk 2)

Bojan Veličković vs. Christian Jungwirth

Alex Lohoré vs. David Kozma

Domů
Sdílet
Diskuse