Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
8. března 2023 8:00
Čas čtení 0:52

Biatlon pokračuje ve Švédsku, hlavní favorit ale na startu nebude. Co ho dostihlo?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Biatlon pokračuje ve Švédsku, hlavní favorit ale na startu nebude. Co ho dostihlo?
Zdroj: TASR/AP

V Östersundu se pojedou vytrvalostní závody, závody s hromadným startem a štafety.

Světový pohár v biatlonu má před sebou poslední dvě zastávky. Tento týden zavítá do švédského Östersundu. Fanoušci a fanynky se mohou těšit na vytrvalostní závody a závody s hromadným startem, doplní je mužská a ženská štafeta. Závody by mohly být zajímavé mezi muži, protože nebudou mít jasného favorita. Lídr celkového hodnocení totiž kvůli nákaze covidem odcestoval domů. 

6. března 2023 11:16 Čas čtení 5:49 Legendární lyžařka sjela nejnebezpečnější sjezdovku světa. Jako první žena po šedesáti letech Legendární lyžařka sjela nejnebezpečnější sjezdovku světa. Jako první žena po šedesáti letech

Covidem se kromě norského dua nakazil i Švéd

Nor Johannes Thingnes Bö suverénně opanoval oba individuální závody v Novém Městě na Moravě, které se konaly minulý týden. Ve sprintu i stíhacím závodě ho na stříbrném stupínku doplnil starší bratr Tarjei, který je v celkovém hodnocení čtvrtý. A jak se později ukázalo, oba norští bratři měli už v té době pozitivní test na koronavirus. O závody v Östersundu tak oba přijdou. 

Covidem se nakazil také další biatlonista. Pozitivní test nejvýše postavený Švéd Sebastian Samuelsson. Čerstvý mistr světa se na domácí scéně neobjeví minimálně ve vytrvalostním závodě. Další týmy včetně českého žádnou další nákazu neohlásily.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený International Biathlon Union (@biathlonworld)

Program Světového poháru v Östersundu

Datum a časZávod
9. března, 13:15Vytrvalostní závod žen
9. března, 16:30Vytrvalostní závod mužů
11. března, 14:00Štafeta žen
11. března, 16:30Štafeta mužů
12. března, 13:00Závod s hromadným startem žen
12. března, 16:00Závod s hromadným startem mužů
Domů
Sdílet
Diskuse