Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
9. března 2023 v 15:31
Čas čtení 0:42

Prezidentská standarta se vrací na Hrad. „Je symbolem návratu hodnot,“ věří Pavel

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prezidentská standarta se vrací na Hrad. „Je symbolem návratu hodnot,“ věří Pavel
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta

Petr Pavel, prezident republiky, vystoupil krátce po inauguraci na balkonu Pražského hradu. Občané na něj čekali na III. nádvoří. Pavel slavnostně odhalil prezidentskou standartu, která byla z Hradu odcizena.

Deset minut před třetí hodinou odpoledne na balkon nastoupil sbor a příslušníci Hradní stráže. Chvíli po nich před občany vystoupil i nový prezident republiky Petr Pavel v doprovodu manželky Evy Pavlové. Sbor zazpíval státní hymnu a následně prezident vyjádřil všem přihlížejícím slova díků.

9. března 2023 v 14:47 Čas čtení 0:41 Petr Pavel pronesl první projev v roli prezidenta republiky. Do vedení země chce vrátit důstojnost Petr Pavel pronesl první projev v roli prezidenta republiky. Do vedení země chce vrátit důstojnost

„Chci vám poděkovat za úžasnou atmosféru a energii. Je to pro mě odměna, vidět vás tu tolik. Chtěl bych zdůraznit, že inaugurace je příležitostí, abychom si připomněli hodnoty, na kterých stojí naše země.“ Ty by podle něj měl na prvním místě chránit prezident. Zmínil, že mnoho lidí nabylo dojmu, že hodnoty ztrácí na významu. V souvislosti s tím se na Pražský hrad vrací prezidentská standarta, kterou prezident se ženou Evou rozbalil.

Vrací se jako symbol návratu hodnot, bude součástí prohlídkového okruhu

„Standartu částečně rozstříhali na menší kousky a poslali ji občanům. Je symbolem změny a byla restaurována. Vrací se na Hrad jakožto symbol návratu hodnot. Brzy se stane součástí prohlídkového okruhu Pražského hradu, abychom si mohli připomínat, že o hodnoty můžeme rychle přijít.“ Následně dodal, že si je musíme hlídat. „Nebude to lehké, ale zvládneme to,“ zakončil.

Domů
Sdílet
Diskuse