Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
13. března 2023 17:24
Čas čtení 0:59

Dva Češi a dvě Češky čelí obžalobě za obchod s lidmi. V Británii jim hrozí doživotí, u nás 8 až 15 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dva Češi a dvě Češky čelí obžalobě za obchod s lidmi. V Británii jim hrozí doživotí, u nás 8 až 15 let
Zdroj: Policie ČR

Skupina měla slibovat sociálně slabým lidem „dobře placenou práci“ v Británii. Místo toho se ale podvedení lidé dočkali vykořisťování a práce v nelidských podmínkách.

Policejní tým z Národní centrály proti organizovanému zločinu vedl vyšetřování a trestní stíhání čtyř osob pro zvlášť závažný zločin obchodování s lidmi. Policie o tom informovala na svých stránkách. Organizovaná skupina měla v letech 2016–2019 nabízet „dobře placenou práci“ ve Velké Británii osobám ze sociálně slabého prostředí v Karlovarském kraji. Podezřelí jsou ze svých činů nyní obžalováni.

23. srpna 2022 12:12 Čas čtení 1:16 Tchaj-wan řeší problém s masivními únosy občanů. Obchodníci s lidmi je lákají na dobře placenou práci Tchaj-wan řeší problém s masivními únosy občanů. Obchodníci s lidmi je lákají na dobře placenou práci

„Do Velké Británie měli vypravit nejméně sedm osob, kterým odebrali doklady a telefony, kdy je měli pod pohrůžkou násilí nebo za použití násilí nutit pracovat až šest dnů v týdnu ve dvanáctihodinových směnách v restauracích nadnárodního řetězce rychlého občerstvení. Za tuto činnost však poškození neměli dostávat téměř žádné peníze, mzda byla zasílána na účet jednoho z obžalovaných. Podle závěrů kriminalistů NCOZ obžalovaní tímto způsobem získali prospěch ve výši cca 3 milionů Kč,“ popsal kauzu mluvčí policie Jaroslav Ibehej.

Do Velké Británie mělo být za „moderním otroctvím“ převezeno a následně vykořisťováno minimálně dvacet osob. Případy se bude zabývat i tamní soud, který může pachatelům uložit až doživotní trest.

12. března 2023 12:56 Čas čtení 0:59 Lékaři jí dali šanci 10 procent na přežití. Holčička narozená ve 22. týdnu už je doma s rodiči Lékaři jí dali šanci 10 procent na přežití. Holčička narozená ve 22. týdnu už je doma s rodiči

Čeští policisté se spojili se dvěma policejními složkami Velké Británie, konkrétně s Metropolitní policií v Londýně a policií v Cambridgeshire. Skupina pachatelů fungovala v různých částech země. V případě pravomocného odsuzujícího rozsudku hrozí obžalovaným v Česku vězení v rozmezí od osmi do patnácti let.

Domů
Sdílet
Diskuse