Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
15. března 2023 9:55
Čas čtení 0:51

Meta, která vlastní Facebook, dál propouští. Týkat se to má více než 10 tisíců zaměstnanců

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Meta, která vlastní Facebook, dál propouští. Týkat se to má více než 10 tisíců zaměstnanců
Zdroj: TASR/AP

Společnost Meta, která vlastní Facebook, Instagram a WhatsApp, informovala své zaměstnance o druhé vlně propouštění.

Jedná se již o druhou vlnu propouštění za posledního půl roku, v listopadu minulého roku zrušil technologický gigant zhruba 11 000 pracovních míst. Společnost tak pravděpodobně reaguje na dramatické zpomalení příjmů za uplynulý rok, informují BBC a RNZ.

15. března 2023 7:32 Čas čtení 0:55 Velikonoce 2023: Taková je otvírací doba obchodů přes svátky Velikonoce 2023: Taková je otvírací doba obchodů přes svátky

Generální ředitel společnosti Meta Mark Zuckerberg uvedl, že škrty jsou součástí „roku efektivity“ a budou „tvrdé“. Společnost prý v minulém roce utrpěla „pokořující probuzení“ a zažila dramatické zpomalení příjmů. Zisky se podle Zuckerberga meziročně snížily o 4 %, a to i přesto, že společnost v roce 2022 vydělala více než 23 miliard dolarů.

Společnost propouštěním reaguje také na vyšší úrokové sazby v USA, globální geopolitickou nestabilitu a zvýšenou regulaci. „Myslím, že bychom se měli připravit na možnost, že tato nová ekonomická situace bude trvat mnoho let,“ řekl.

10. března 2023 19:37 Čas čtení 0:31 Meta chystá novou sociální síť. Blíží se náhrada Twitteru? Meta chystá novou sociální síť. Blíží se náhrada Twitteru?

O práci tak přijde na 10 tisíc lidí, avšak jak Zuckerberg informoval své zaměstnance, ve firmě i nadále zůstane zhruba 5 tisíc volných neobsazených míst. Propouštění by se mělo týkat především technologických a obchodních skupin, ale také mezinárodních týmů a jejich lídrů. 

Meta vydělává většinu peněz z reklamy

Stejně jako další technologické platformy vydělává Meta především z reklam. A právě tam nastává problém. Příjmy z reklam klesají, neboť společnosti musí platit vlastní účty a uživatelská základna má méně peněz na utrácení. Reklamní prostor se tak stává méně hodnotným a klienti jej přestávají využívat. 

Domů
Sdílet
Diskuse