Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
21. března 2023 16:17
Čas čtení 1:07

Martina Navrátilová podruhé porazila rakovinu, kvůli nemoci musely s manželkou odložit adopci dítěte

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Martina Navrátilová podruhé porazila rakovinu, kvůli nemoci musely s manželkou odložit adopci dítěte
Zdroj: TASR/AP

Bývalá tenistka to oznámila v rozhovoru s novinářem Piersem Morganem pro TalkTV.

Bývalá tenistka a česká rodačka Martina Navrátilová oznámila, že porazila rakovinu. V rozhovoru s novinářem Piersem Morganem pro TalkTV uvedla, že ji ještě čeká preventivní ozařování prsu, další nádor v jejím těle ale lékaři neobjevili. Sportovkyně překonala vážnou nemoc podruhé.

Bála jsem se, že se nedožiju dalších Vánoc, přiznala legendární hráčka

O tom, že má rakovinu prsu a hrtanu, informovala Martina Navrátilová veřejnost letos v lednu. A nyní, o tři měsíce později, oznámila, že je vyléčená. „Podle toho, co lékaři vědí, jsem teď bez rakoviny,“řekla Morganovi. Dodala, že ji v průběhu následujících čtrnácti dnů čeká ještě ozařování, jde ale jen o prevenci.

Navrátilová si v listopadu loňského roku nahmatala zvětšenou lymfatickou uzlinu na krku. Původně si myslela, že jde o důsledek vakcíny proti pásovému oparu. Uzlina se ale nezmenšovala a lékaři následně potvrdili rakovinu. 

Navrátilová v rozhovoru přiznala, že tři dny poté, co se dozvěděla diagnózu, panikařila. Myslela si, že se nedožije dalších Vánoc. „V hlavě jsem si sestavila seznam věcí, které jsem ještě chtěla udělat,“ uvedla. Léčba prý byla náročná, protože každý den po dobu tří týdnů podstupovala ozařování i chemoterapii, první týden obojí zároveň. 

12. ledna 2023 10:00 Čas čtení 5:38 Tenistka Martina Navrátilová emigrovala, protože chtěla svobodu. Stala se legendou Tenistka Martina Navrátilová emigrovala, protože chtěla svobodu. Stala se legendou

Tenistka českého původu, která žije ve Spojených státech, musela kvůli onemocnění odložit i plán adopce. Dítě si chtěla pořídit se svou manželkou Julií Lemigovovou, kterou si vzala v roce 2014.

Držitelka 59 grandslamových titulů (ve dvouhře, čtyřhře i smíšené čtyřhře) rakovinu již jednou porazila. V roce 2010 jí byla poprvé diagnostikována rakovina prsu.

Domů
Sdílet
Diskuse