Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. ledna 2023 16:26
Čas čtení 0:42

Legendární tenistka Martina Navrátilová oznámila, že má rakovinu prsu a hrtanu. „Budu bojovat ze všech sil,“ uvedla

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Legendární tenistka Martina Navrátilová oznámila, že má rakovinu prsu a hrtanu. „Budu bojovat ze všech sil,“ uvedla
Zdroj: Wikimedia Commons/robbiesaurus/volně k použití

O své zdravotním stavu informovala sama tenistka a uvedla, že bude bojovat ze všech sil.

Legendární česko-americká tenistka Martina Navrátilová v pondělí oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina prsu a hrtanu. Držitelka 59 grandslamových titulů rakovinu již jednou porazila a ani nyní se nevzdává. Ve svém prohlášení uvedla, že bude bojovat ze všech sil, píší The TimesŽenská tenisová asociace.

2. ledna 2023 15:33 Čas čtení 1:19 Petr Pavel by první kolo prezidentských voleb vyhrál. Nerudová na druhého Babiše ztrácí, ukazuje nový volební model Petr Pavel by první kolo prezidentských voleb vyhrál. Nerudová na druhého Babiše ztrácí, ukazuje nový volební model

„Tento dvojitý úder je vážný, ale stále se dá napravit. Doufám v příznivý výsledek. Chvíli to bude náročné, ale budu bojovat ze všech sil,“ sdělila osmašedesátiletá tenistka ve svém prohlášení. 

Držitelka 59 grandslamových titulů (ve dvouhře, čtyřhře i smíšené čtyřhře) rakovinu již jednou porazila. V roce 2010 jí byla poprvé diagnostikována rakovina prsu. Tehdy prý asi 15 sekund plakala a pak se zeptala svého lékaře, co bude dál, jakou léčbu rakoviny má podstoupit. 

V listopadu během finále WTA ve Fort Worthu jí pak lékaři znovu našli na krku zvětšenou lymfatickou uzlinu a Navrátilové byla diagnostikována rakovina hrtanu a prsu v prvním stadiu. Konkrétněji se jedná o lidský papilomavirus, což je jedna z lépe léčitelných rakovin.

Léčbu by měla legendární tenistka začít příští týden, a to především v New Yorku. Prognózy prý vypadají dobře. 

Domů
Sdílet
Diskuse