Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
1. dubna 2023 8:59
Čas čtení 0:58

Tenistka Petra Kvitová se probojovala v Miami do finále! Hrát bude o svůj třicátý titul

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tenistka Petra Kvitová se probojovala v Miami do finále! Hrát bude o svůj třicátý titul
Zdroj: TASR/AP

V semifinále turnaje WTA 1000 porazila Rumunku Soranu Cirsteu 7:5 a 6:4.

Česká tenistka Petra Kvitová se poprvé dostala do semifinále turnaje WTA Miami. Semifinále proti Rumunce Soraně Cirstee po nepříznivém vývoji otočila a porazila ji 7:5 a 6:4. O svůj už třicátý titul si dvojnásobná wimbledonská šampionka zahraje s Kazaškou Jelenou Rybakinou.

10. června 2022 11:30 Čas čtení 7:02 Výhře jsem nejdřív nevěřila. Mým snem je dostat se do světové špičky, říká juniorská šampionka French Open Lucie Havlíčková Výhře jsem nejdřív nevěřila. Mým snem je dostat se do světové špičky, říká juniorská šampionka French Open Lucie Havlíčková

Těžká finálová soupeřka

Rodačce z Bílovce se začátek zápasu příliš nedařil, v prvním setu prohrávala 3:5 a 15:40. Z obou setbolů ale utekla a soupeřce sebrala servis. První sadu nakonec ovládla 7:5 a díky sérii vyhraných fiftýnů vedla i v tom druhém. Náskok už si pohlídala a v druhém setu zvítězila 6:4.

V cestě k jubilejnímu třicátému titulu stojí Kvitové Kazaška Jelena Rybakina. Úřadující wimbledonská vítězka a finalistka letošního Australian Open má za sebou aktuálně třináct výher v řadě. „Hrály jsme spolu dvakrát a máme to 1:1. Tady tedy půjdeme do rozhodujícího duelu. Ona bude rozhodně favoritkou, hraje teď úžasný tenis. Vyhrála v Indian Wells a tady je znovu ve finále. Ale já jsem na finále připravená a věřím, že se může stát cokoliv,“citoval server Tenisportal Kvitovou, která se Rybakinu pokusí připravit o takzvaný Sunshine Double.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Kvitová bude ve 33 letech a 25 dnech čtvrtou nejstarší finalistkou turnaje v historii. Finálový zápas se hraje v sobotu. První bude na řadě finále mužské dvouhry od 12:30 tamního času, následovat bude právě ženské finále. 

Domů
Sdílet
Diskuse