Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2023 v 17:35
Čas čtení 0:36
Kristýna Dobiášová

Australský ovčák překonal 241 km dlouhou cestu přes zamrzlé moře, aby se vrátil ke své rodině

Australský ovčák překonal 241 km dlouhou cestu přes zamrzlé moře, aby se vrátil ke své rodině
Zdroj: Wikimedia Commons
ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Roční australský ovčák absolvoval 241 km dlouhou cestu přes zamrzlý led Beringova moře, než se mu podařilo dostat na Aljašku. Během putování ho pokousal tuleň či lední medvěd.

Mandy Iworrigan byla minulý měsíc na návštěvě Savoogny v Beringově průlivu, když se její dva psí mazlíci Nanuq a Starlight ztratili. Starlight se však po několika týdnech objevil.

Doporučeno
KVÍZ: Kde na světě je nezákonný nemanželský sex nebo krmení holubů? Ověř si, že na dovolené neskončíš ve vězení KVÍZ: Kde na světě je nezákonný nemanželský sex nebo krmení holubů? Ověř si, že na dovolené neskončíš ve vězení 13. dubna 2023 v 13:00

Přibližně měsíc po zmizení Nanuqa se ukázaly první zprávy o jeho možném nalezení.

Lidé z Walesu, který leží na západním pobřeží Aljašky, zveřejňovali na internetu fotografie se ztraceným psem. „Táta mi napsal, že ve Walesu je pes, který vypadá jako Nanuq,“ sdělila Iworiggan. Minulý týden pak použila body leteckých společností, aby dostala svého psa zpět regionálním charterovým dopravcem. Kromě oteklé nohy s velkými stopami po kousnutí od neidentifikovaného zvířete (spekuluje se o ledním medvědovi nebo tuleních) byl Nanuq v docela dobrém zdraví.

Doporučeno
Muž vystrašil k smrti přes 1000 slepic. Soud ho poslal na rok za mříže Muž vystrašil k smrti přes 1000 slepic. Soud ho poslal na rok za mříže 9. dubna 2023 v 16:15

Události ovčákovy cesty nejspíše již zůstanou záhadou. „Nemám tušení, proč skončil ve Walesu. Možná se během jeho lovu posunul led. Jsem si jistá, že jedl zbytky tuleně nebo ulovil tuleně. Nejspíš také ptáky. Jí naše domorodé potraviny. Je chytrý,“ dodala Iworiggan.

Domů
Sdílet
Diskuse