Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2023 v 7:00
Čas čtení 7:21
Ondřej Jarůšek

Šéf Oktagonu: Karlos Vémola prožije peklo, může ztratit strašně moc. Oktagon 43 přinese největší výplaty (Rozhovor)

Šéf Oktagonu: Karlos Vémola prožije peklo, může ztratit strašně moc. Oktagon 43 přinese největší výplaty (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Spoluzakladatel bojové organizace Oktagon MMA Pavol Neruda si s námi popovídal o zápase Vémola vs. Kincl 2, na který jsme netrpělivě čekali dlouhé roky. Turnaj Oktagon 43 toho ale nabídne mnohem více a na fanoušky a fanynky čeká velkolepá show.

Osobnější zápas takto velkých rozměrů na české scéně ještě nikdy nebyl. Karlos Vémola a Patrik Kincl jsou nesmiřitelní rivalové a nevraživé vztahy mezi nimi panují už roky. V sobotu 20. května ale přijde den zúčtování. Dva šampioni se pobijí před naplněnou O2 arenou o pozici na trůnu pro krále střední váhy a jeden druhému se budou moct pomstít za vzájemné urážky či pomluvy. Jejich duel bude hlavním vrcholem turnaje Oktagon 43.

Očekávaná akce přinese také čtvrtfinále evropské MMA ligy mistrů zvané Tipsport Gamechanger, kde o postup zabojuje i domácí hvězda David Kozma. Celkově nás čeká jedenáct bitev a karta nabitá k prasknutí. Šéf Oktagonu Pavol Neruda nám řekl, zda se z příběhu Kincla a Vémoly může stát trilogie, jak náročné bude mít „Terminátor“ shazování nebo i to, kdo podle něj bude mít v O2 areně větší fanouškovskou podporu.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 v 6:00

Fanoušky čeká příští týden odveta Kincl vs. Vémola 2, na kterou jsme čekali pět let. Jaký očekáváte průběh zápasu? Nikdy tady asi totiž nebyl zápas, ve kterém by bylo tolik nenávisti jako tady.

Extrémně se na to těším. Mezi nimi to přešlo do osobní roviny, padlo i trestní oznámení, je to největší bitva od Zápasu století, jakou bylo možné postavit. A znovu je v jedné z hlavních rolí Karlos Vémola. Na tom je vidět, že je ikonou tohoto sportu a jaký odkaz tu po sobě zanechává. Karlos dokázal s Attilou pobláznit celé Česko a Slovensko, teď zase dokáže fanoušky postavit na nohy a donutí všechny sledovat tento zápas.

Ukazuje to, jak velký bojovník Karlos je, a myslím, že všichni můžeme být rádi, že jsme svědky toho vidět ho bojovat. Jednoho dne přestane zápasit, ale budeme si pamatovat, že jsme byli při tom, když legendární Karlos Vémola zápasil. Ale jak to dopadne, jestli jeho odkaz zůstane velký a nesmrtelný, nebo narazí na strop v boji s Patrikem Kinclem, se dozvíme v sobotu.

Bude to zápas zápasů na dlouhou dobu. Hlavně když si uvědomíme, co všechno oba můžou ztratit. Pro Patrika Kincla je toto největší vrchol. Už pravděpodobně nepůjde o titul KSW nebo UFC, kde se někteří mladí kluci často vidí. Jeho největší Nemesis je právě Karlos Vémola. Patrik musí vyhrát tento zápas, aby se zpětně na svou kariéru mohl koukat se zvednutou hlavou a aby sám mohl být na sebe hrdý. Ve hře je pro něj strašně moc. A to stejné platí pro Karlose, kterého potom čeká Attila na konci roku. V tomto zápase jde tedy opravdu o všechno.

Pavol Neruda.
Pavol Neruda. Zdroj: OKTAGON MMA

Naposledy Karlos vyhrál na body. Bude pro něj podle vás dnešní Patrik těžším soupeřem, než tomu bylo před pěti lety?

Určitě ano. Oba se hodně posunuli. Myslím si ale, že Karlos předvedl ne úplně povedený výkon v zápase s Matavaem a důležité bude to, jak se z toho poučil. Jsem na to sám zvědavý. Patrik bude ale určitě těžší soupeř než minule. Bude to lepší Patrik, sebevědomější a bude poučenější po jejich předchozím zápase. Po každé stránce bude proti Karlosi Vémolovi stát těžší soupeř.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 136640 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse