Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. června 2023 8:50
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Manchester City má historický treble. Porazil Inter Milan a získal prvenství v Lize mistrů

Manchester City má historický treble. Porazil Inter Milan a získal prvenství v Lize mistrů
Zdroj: Getty Images/Daniela Porcelli/Eurasia Sport Images
SPORT FOTBAL LIGA MISTRŮ
Uložit Uložené

Na co sáhli, to se povedlo. Letos neměl Manchester City konkurenci a potvrdil to i ve finále Ligy mistrů, kde sice hubeným, ale nakonec dostačujícím náskokem zvedl nad hlavu trofej evropských šampionů.

Historický treble, který se naposledy povedl získat anglickému týmu těsně před koncem minulého tisíciletí, se však nerodil úplně jednoduše. City se proti milánskému Interu nedokázalo po většinu zápasu dostat do tempa. Jedna z nejlepších obran Evropy italského celku, minimálně tedy letos, vůbec nedávala prostor vytáhlému Norovi Erlingu Haalandovi, čímž prakticky zastavila anglický gólostroj.

Doporučeno
Český UFC bojovník David Dvořák i přes srdnatý výkon potřetí prohrál. „Obětoval jsem tomu vše, ale soupeř byl lepší,“ vzkázal Český UFC bojovník David Dvořák i přes srdnatý výkon potřetí prohrál. „Obětoval jsem tomu vše, ale soupeř byl lepší,“ vzkázal 11. června 2023 8:00

Haaland měl v zápase jednu velkou šanci v prvním poločase, kterou mu připravil hlavní „organizátor“ akcí Citizens Kevin de Bruyne. Jenže šikovný záložník se zranil a musel střídat ještě v prvním poločase. Jak to tak ale v podobných zápasech bývá, prosazují se ti, o kterých by se to hned neřeklo. A když se Nerazzurri nedokázali prosadit střelou Lautara Martíneze, prosadil se soupeř. Bernardo Silva našel v 68. minutě se štěstím Rodriho, který svým druhým gólem v soutěži rozhodl.

Nic s tím neudělaly ani další útočné výpady italského týmu. Smolařem ročníku se navíc stal belgický útočník Romelu Lukaku, který zastavil dorážku Dimarca vlastním tělem a následně v 89. minutě nezvládl hlavičkovat do sítě a trefil jen nohu Edersona.

Z poháru se proto radoval anglický tým a Inter akorát potvrdil letošní evropskou mizérii italských celků. V každé evropské soutěži se totiž jeden objevil ve finále (Inter LM, AS Řím EL a Fiorentina EKL), ale nikdo z nich si na titul nesáhl. Manchester City se naopak stal 23. klubem v pořadí, jemuž se podařilo dosáhnout na nejcennější evropskou klubovou trofej.

Domů
Sdílet
Diskuse