Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. června 2023 8:00
Čas čtení 1:00
Ondřej Jarůšek

Český UFC bojovník David Dvořák i přes srdnatý výkon potřetí prohrál. „Obětoval jsem tomu vše, ale soupeř byl lepší,“ vzkázal

SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

David Dvořák se ve svém šestém zápase v UFC střetl se Stevem Ercegem. Ze zápasu odešel vítězně Australan, který naposledy prohrál v roce 2017.

Byla to bitva na celá tři kola. Na jejich konci však bodoví rozhodčí jednohlasně rozhodli ve prospěch australského bojovníka Steva Ercega, pro kterého se jednalo o premiéru v UFC. Zástupce královéhradeckého gymu All Sports Academy David Dvořák se tak domů vrací s třetí porážkou v řadě.

První kolo si připsal David Dvořák, v tom druhém jím však otřásl tvrdý úder, na který Erceg posléze navázal kopem do hlavy. Erceg se pak na zemi pokusil Dvořáka ukončit na submisi, český bojovník ale srdnatě vzdoroval. Ve třetím kole už na Dvořákovi bylo znát vyčerpání a Erceg si u bodových rozhodčích pojistil výhru.

david dvořák
Zdroj: Getty Images/Jordan Jones

Pro Ercega se jednalo o devátou výhru v řadě a první triumf v největší organizaci světa. David Dvořák v UFC posbíral tři výhry a tři porážky.

Dvořák se měl původně na turnaji UFC 289 utkat s Mattem Schnellem, ten se však zranil a organizace jako náhradníka na poslední chvíli našla právě Ercega.

„Je těžké popsat slovy, jak moc mě můj další sportovní neúspěch mrzí. Omlouvám se všem, které jsem zklamal. Tomuto zápasu jsem obětoval naprosto vše. Byl jsem nejlíp připravený ve své kariéře. Měl jsme nejlepší kemp a nepodcenil jsem jediný detail v přípravě. Dřel jsem každý den jako kůň a byl jsem oddaný svému snu. Bohužel přes všechno, co jsem tomu dal, to bylo málo a soupeř byl lepší,“ popsal své pocity Dvořák na sociálních sítích.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Hlavní bitvou turnaje UFC 289 byl titulový zápas mezi dvojnásobnou šampionkou Amandou Nunes a Irene Aldanou. Královna bantamu svůj opasek po pěti kolech obhájila jednohlasně na body.

Domů
Sdílet
Diskuse